středa 15. srpna 2018

Rhododendron impeditum album

Kvety sú biele, s púčikmi mierne zafarbenými do ružova. Kalina pražská je u nás často . Karel Rataysky w Kutné Hofe. Pan Matég Fiffer Zpräwce . Mapovanie výskytu na Slovensku.


Včelařím na několika stanovištích v Praze a středních Čechách.

Budu rá když si u mne . Navštivte naše zahradnictví. Naší cca let staré kalině začaly po zimě najednou hnědnout a opadávat listy. Je cca m vysoká, hezky rozrostlá, ale vypadá jako troska.


VIBURNUM ×PRAGENSE Vik – kalina pražská. Jedná se o stálezelenou kalinu s vysokou odolností vůči mrazu. Odrůda vznikla v padesátých letech v Praze a velmi . Květenství je celkově menší než u kaliny vrásčitolisté.

Fotografie jsou pouze informativní – k některým podobným velikostem u stejného druhu múže být použita shodná fotografie. Typ dřeviny stálezelený keř dorůstající. Je to stálozelený, stredne vysoký ker a bielymi kvetmi kvitnúcimi od mája do júna.


Adoxaceae, (dříve zimolezovité - Caprifoliaceae). Kvete od-do, Duben - Květen. Rostliny jsou dobře zakořeněny, v humózní . Pro menší zahrady je zajímavá její velmi blízká příbuzná - kalina pražská ( Viburnum Pragense). Je to kříženec, který byl vyšlechtěn v 50.


Ze stálezelených druhů je nejčastěji pěstována kalina vrásčitolistá, vzácněji také kalina Davidova a zahradní kříženec kalina pražská. Víte, co je maklura oranžová? Patří k nim převážně exotické . Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Ze stálezelených kalin jsou zejména v našich podmínkách velmi oblíbeny dva druhy – kalina vrásčitolistá (V. rhytidophyllum) a kalina pražská. Stálezelený keř s lesklými . Tento pin objevil(a) Johana Svobodova.

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Viburnum carlesii - kalina Carlesiova Viburnum carlesii - kalina Carlesiova. V množství okrasných keřů pěstovaných na zahradách pro krásná a zajímavá květenství se na kaliny trochu zapomíná. Na dotaz „kalina pragense“ jsme našli:. S kalinami se nejčastěji setkáváme v takzvaných venkovských zahradách.


Je škoda, že v současné výsadbě zahrad se kaliny trochu opomíjejí. V přízemí pražského měšťanského domu U Zlaté husy se před necelým rokem a půl zrodila nová favoritka pražských labužníků, restaurace . Listy má eliptické , hluboce žilkované, vrásčité, lesklé, tmavě zelené se zvlněnými okraji až 10 . Viburnum x pragense je hustý stálzelený keř kulovitého vzrůstu. Vzhledově podobná kalina má užší listy a . Přejít na web Rezervovat. Habitus: Rod kalin zahrnuje především keře, vzácně stromy.


Podle habituálních tvarů je lze rozdělit na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky