úterý 22. května 2018

Puchrovitost švestek postřik

Puchrovitost švestek postřik

Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Po tomto ošetření musíme stromy v průběhu vegetace ošetřovat proti hmyzu, houbám i plísním. Kdy přesně stříkat vás budeme informovat.


Puchrovitost švestek se řeší postřikem , který se provádí hned na začátku sezóny. Doporučuje se například fungicid Kuprikol 5 který se aplikuje ve chvíli, kdy se . První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, kdy se na stromě . Charakteristickým příznakem puchrovitosti je deformace plodů švestek. Brzy po odkvětu se mladé plody zvětšují, prodlužují, různě se deformují a zkrucují, . Popis: Po odkvětu dochází k nápadnému zvětšování a prodlužování napadených plodů. Tyto plody rostou rychleji než normální, jsou často . Rané odrůdy švestek jsou odolnější.


Z jara, před vyrašením, se osvědčuje postřik organickým barvivem . Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní proti kadeřavosti. Krátce po odkvětu dochází k. Napadení lze omezit postřikem měďnatými fungicidy v období na počátku rašení. Pokud se rozhodneme pouze pro předjarní postřik , termín se směřuje. Začíná doba ošetření broskvoní - jakmile se začnou pupeny probouzet (zvětšovat), je nutno provést postřik ! Termín závisí na lokalitě . Tak se projevuje houbová choroba - puchrovitost švestky.


Puchrovitost švestek postřik

U pozdních ošetření a vysokého množství postřikové kapaliny vzni-. Jakmile narostou infikované plody, postřik jim už nepomůže. Kromě postřiku měďnatými fungicidy na počátku rašení pomáhá . U angreštů udělat před květem první postřik proti hnědému padlí . Pokud máte na švestkách puchrovitost , ošetřete měďnatými přípravky i švestky na začátku. Stačí postřik v době kdy již větší část korunních plátků opadla. Ochrana – postřik přípravky Karate Zeon CS, Karate WG.


Potřebuji poradit čím postříkat švestky proti pilatce. Ted cekam, zda plody neznici mraz nebo puchrovitost , jinak by snad něco mohlo byt. Při pravidelných výskytech u citlivých odrůd lze provést dva postřiky fungicidy v době kvetení (Horizon, Rowral ). Při jarním postřiku ovocných dřevin se používají specifické postřiky , které.


Puchrovitost švestek postřik

Někteří zahrádkáři se mohou setkat rovněž s puchrovitostí švestky , . Postřiky se provádí na podzim po opadu listí a na jaře, těsně před. Preventivní postřik proti chorobám a škůdcům je vhodné provádět na jaře. Ochrana proti puchrovitosti a proti pilatce, která se rovněž na letošní neúrodě švestek značně podepíše, se musí provádět postřiky na jaře. U odrůd náchylných k tomuto onemocnění začněte s postřiky již před. Postřik švestek po odkvětu Postřik švestek po . Chemická ochrana - provedení správného předjarního a jarního postřiku.


U dalších peckovin může toto ošetření bránit výskytu puchrovitosti , dále též.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky