úterý 29. května 2018

Vari quatro

Puríny regulujú krvný obeh. Rastie pomaly a preto tvorí tvrdé drevo používané na výrobu násad nástrojov. Vnitřní užití: Za farmaceuticky nejúčinnější se pokládá květ. Drogy se málo kdy používají.


Původní evropská teplomilná dřevina s atraktivnými červenými plody. Trnitý keř, ideální do venkovských zahra i jako živý .

Statný keř až strom 2–8(12) m vysoký, s rozkladitými větvemi. Borka šedá, podélně rozpraskaná, plátkovitá. Listy vejčité až okrouhle . V květnu zakvétá drobnými bílými květy, ze kterých se . Hloh je velmi oblíbený v Británii, kde se mu také přezdívá květen, což odkazuje na dobu jeho květu.


Ve středověku tam byl začátek léta . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.

Středně vysoký strom s členitými lístky. Květy jsou často velmi variabilní. Existují bílo i červenokvěté odrůdy, plnokvěté. U nás původní hustý a trnitý keř, který roste skoro všude.


Věděli jste ale také, že je léčivý? Hlavně pro činnost srdce a oběhové ústrojí. Užívejte samozřejmě jen . Původ a rozšíření: Evropa, Malá Asie, Severní Amerika. Popis: Keř nebo menší strom, výška 8–m, koruna široce . Vojenské lesy a statky dětem - Život v lese - Hloh jednosemenný.


Ministerstva životního prostředí. Znaky: Rozkladitý keř nebo stromek dorůstající výšky až metrů. Je velmi hustý, tmavé větve má porostlé ostrými trny, . Doma jsou u nás hned dva druhy hlohu – hloh jednosemenný a hloh obecný. Ačkoliv se od sebe drobně liší, co se týče vzhledu, léčivé účinky . Cartaegus laevigata (POIRET) DC (hloh obecný) Lidový název: pluháč, hložinky, luhovec, hlohyně, trní.


Z hlohu jednosemenného uvaříte čaj, tinkturu nebo hlohový likér.

Prešiel slávou, upadol do zabudnutia, ale našťastie sa vrátil do povedomia a jeho liečivý účinok je . Má leskle tmavozelené, vejčité listy, . Hlohy patří mezi léčivé rostliny. Bylinky jsou skvělým doplňkem k léčení Reiki. Přečtěte si o bylině: Hloh jednosemenný. Jeden keř léčí, druhý raději nejezte. Dalších fotografií v galerii.


Hloh a hlohyně mají leccos . Dalším u nás poměrně známým druhem je hloh jednosemenný. Crataegus monogyna - hloh jednosemenný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky