pátek 25. května 2018

Aqualand moravia sleva 2018

V dávných dobách byla meduňka užívána pro nervové poruchy a mnoho různých onemocnění srdce. Nazývána též elixír života. Působí na uklidnění celého organismu při nervovém vypětí. Používají se - nať a listy.


Lidové názvy: melisa , včelařka, včelník, matečník, marulka, planá máta, lemonika.

Především se uplatňuje jako gastrosedativum a kardiosedativum, při žaludeční a střevní . Prvé zmienky o nej viedol Mathioli v jeho herbári. Přírodní mýdlo pro citlivou pleť obsahuje výtažky meduňky lékařské, jitrocele kopinatého a aloe vera. Meduňka – rostliny v magii a léčitelství.


Svým složením se nabízí i pro mytí jemné dětské. Nová odrůda meduňky s výraznější příchutí citrónu. Melissa officinalis citronella.


Je to vytrvalá rostlina dorůstající výšky 70–1cm.

Dorůstá do výše až cm. Její lodyha je čtyřhranná, větvená, vroubená hustými . Meduňku kdysi pojmenovali podle její chuti, která připomíná me oblíbená je ale spíše pro své schopnosti. Její botanický název „ melissa “ znamená, přeloženo z latiny, také včela a na tyto malé pilné tvorečky . Pokud meduňka doposud chyběla ve vaší bylinkové zahrádce, měli byste to možná přehodnotit.


Je to totiž nenáročná rostlina a přitom . Faucibarba officinalis (L.) Dulac Mutelia officinalis (L.) Gren. Je medonosná, bujná trvalka, . První zmínky o ni vedl Mathioli v jeho herbáři již na . Mezi ně patří úleva od stresu a napětí nebo i lepší paměť. Klidná trvalka, kterou nerozhodí ani mráz.


Krásně zelenou, po citronu vonící meduňku byste ve volné přírodě marně . Je nutné nezapomenout nasušit na zimu. Užívá se především při nervově podmíněných . Profesionální depilační vosk nejvyšší kvality pro depilaci - meduňka. Popis: Jedná se o mrazuvzdornou, vytrvalou . Pomáhá se zažívacími potížemi.

Slovensky: Medovka lekárska. Lamiaceae - hluchavkovité (pyskaté). Many translated example sentences containing meduňka – English-Czech. Organický esenciální olej 1 čistý a přírodní. Lidově zvaná melisa , včelanka, včelník, matečník, lemonika, planá máta, marulka.


ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MEDUŇCE. Vytrvalá bylina dorůstající výšky 70–1cm. Již staří Římané ji nazývali apiastrum – hvězda včel.


Známe ji též pod lidovými názvy melisa , včelanka, včelník, matečník, lemonika, planá máta. Pochází z východního Středozemí, ale . A večer si z téhle voňavé bylinky připravte relaxační koupel a uklidňující čaj. Je ideální pro zklidnění, má sedativní efekt na nervovou soustavu a zklidňuje i vegetativní systém to znamená že se může přidávat do směsí při.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky