středa 23. května 2018

Listnaté stromy a jejich plody

Prezentace má za úkol žáky seznámit s listnatými stromy a jejich plody rostoucími u nás. LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY. Anotace:Žák se seznámí s nejznámějšími listnatými stromy , pozná strukturu jejich listu a pozná jejich plody. Výsledek obrázku pro listnaté stromy a jejich plody.


Seriál Stromy v zahradě – Okrasné velkokorunné stromy. Protáhlé plody morušovníku – moruše, připomínají svým tvarem i strukturou ostružiny nebo.

Seznámení s nejběžnějšími druhy listnatých stromů a jejich plodů. Listnaté stromy a jejich plody. Plody jsou bukvice – pokryté měkkými ostny. Zařazení v Rvp : Člověk a příroda – Určí, přiřadí, vybarví, popíše.


Pojmy opěrné: strom, stromy jehličnaté, stromy listnaté , les, podzim, zvířátka v lese, příprava . K jednotlivým dřevinám je přiřazeno více fotografií s cílem postihnout co největší míru jejich proměnlivosti. Dřeviny v katalogu lze třídit podle českých a latinských. Buk lesní je statný opadavý listnatý strom se štíhlým kmenem a pravidelnou vejčitou korunou, který může dorůstat výšky i přes metrů.


V dnešním a příštím díle se zaměříme na stromy listnaté.

Kvete od dubna do května, v září dozrávají plody , trojboké nažky - bukvice. Jiné druhy kromě květů zdobí také dekorativní plody. Většinou to nebývá problém, za předpokladu, že jejich plody mají možnost v . Nikdy netrhej a nejez plody , které neznáš!


Přiřaď správně reformy jejich tvůrcům – podtrhávej červenou a modrou . Ano, na jehličnaté a listnaté , i když pozor, jehličnatý strom má také listí . Mám plody jako červené korálky a název připomíná stavební stroj:. Podzimní listování – listnaté stromy. Many translated example sentences containing listnaté stromy. Pravidla uvedená v této kapitole by se měla vztahovat pouze na živé stromy a na jejich přirozené . Jehličnany, listnaté stromy , ovocné a okrasné dřeviny, růže. Cestou se učí poznávat stromy, jejich listy i plody a také.


Zkoumáme listnaté a jehličnaté stromy i jejich plody. Jejich výskyt je omezen na mírné až subtropické oblasti severní polokoule;. Klíčová slova: přírodovědná vycházka, listnaté stromy , žáci 2. Každá skupina dostane fotografie s listnatými stromy, jejich plody a listy. Dub letní – listy, žalud.


Javor klen – listy, plody.

Co roste v lese Části listnatého stromu Naše listnaté stromy – listy a plody Správné. Vegetační fáze rostlin Naše obilniny Jak se vyrábí chléb Naše zelenina. Naučí vás je nejen určovat, ale prozradí i mnoho zajímavého o jejich.


Připoj čarou k názvům stromů jejich plody : . Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat. Stále se najde někdo, kdo chce stavět šumperák, překvapilo jejich fotografa. Mladé stromy, některé dokonce trojkmenné, byly vysázeny kolem kaple.


Douglasky špatně snášejí námrazu a pod tíhou sněhu a ledu se jejich větve. Listy této lípy jsou i více centimetrů dlouhé, kvítky méně četné, plody tvrdé žebernaté. Velmi staré stromy bývají často poškozeny, někdy jejich kmen uvnitř úplně vyhnije. Napadené plody dříve dozrávají, jsou měkčí a uvnitř se vyskytují housenky.


Na jejich povrchu se mnohdy vyskytuje kapička klejotoku a napadené ovoce je. HR Prakticky všechny ovocné dřeviny, ale i některé volně rostoucí listnaté stromy. Letokruhy podle jejich počtu poznáme,.


Plody dubu se nazývají žaludy a živí se jimi lesní živočichové. Kartičky s listy stromů a jejich plody - BŘÍZA, JÍROVEC MAĎAL. NÁZVY, LISTY a PLODY - určené k přiřazování, . Statné stromy , jejichž počet druhů se čítá až na 600.


Jejich plody bukvice velmi chutnají divokým prasatům. Patří mezi listnaté opadavé stromy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky