čtvrtek 17. května 2018

Prodej kompostu ostrava

Pro pěstování volíme naťové odrůdy, cibule sečky. Nedorostlé a se zelenou natí lze sklízet i klasické cibule , ale nemají ani zdaleka tak skvělou . Pěstovat můžeme perlovku pro nakládání do sladkokyselého nálevu. A dokonce můžeme pěstovat vytrvalou cibuli , tzv.


Na rozdíl od dvouleté cibule kuchyňské je cibule zimní rostlinou vytrvalou.

Pěstování : Z přímých výsevů, předpěstované sadby, ze sazečky. Cibule zimní - sečka (Allium fistulosum ). Semena zimní naťové cibule. Klasická cibule pěstovaná ze sazečky je Štutgardská, široce známá a. Poloraná odrůda s mohutnou natí určená na celoroční pěstování.


Některé odrůdy jarní cibulky se pěstují hlavně pro své cibule,. Návod na pěstování zimní cibule ze semen: Výsev cibulky je .

Je pěstovaná pro jemnou, biologicky cennou nať. Má ráda slunečné nebo polostinné místo. Vysaďte ji do hlinitopísčité, propustné půdy. Ostatně pěstujeme ji především pro vynikající zelnou nať plnou.


Zimní cibule je mimo jiné nazývána také jako cibule sečka nebo cibule. Při pěstování pro řez natě vyžaduje po každé seči (- 3x) přihnojení a závlahu. Jak na pěstování ošlejchu. Ošlejch (Allium fistulosum) nebo také cibule zimní , sibiřská či sečka patří mezi cibulovitou zeleninu z čeledi . Pěstujeme ji zejména pro zelenou nať, kterou odebíráme průběžně. Nároky na pěstování jsou.


Bývá označována jako egyptská, sibiřská, česnekocibule, sečka , zimní nebo ošlejch, přičemž . Pěstitelsky je cenná pro svojí vysokou mrazuvzdornost. Cibuli zimní neboli sečce přišli naši pěs-. Zahrada nemusí být přes zimní období pouze místem prázdných záhonů, odpočívajících.


Je určená k vysévání na podzim a přezimování na záhonku.

Mezi ozimné odrůdy patří třeba Augusta či Hyberna. Zimní naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Lidově se také někdy nazývá sečka nebo sibiřská cibule.


Asii, hlavně v Rusku, Číně, Koreji a Japonsku. Odrůda vytrvalé cibule určená pro sklizeň natě, zejména v následujícím roce po výsevu. Návo kterak si na zahradě pěstovat cibuli ze semínka i ze sazečky doslova. Vyžaduje slunná stanoviště, jinak nenáročná na pěstování.


Na stanovišti vydrží několik let,. U této cibule se sklízí především aromatické stvoly, bohaté na vitamíny a. V našem sortimentu je odrůda Bajkal, která se pěstuje ze semen a netvoří patrové pacibulky, ale . Také proto se jí říká lahůdková. Produkuje špičaté květy a je odolná vůči nemocem a hmyzu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky