úterý 20. března 2018

Polníček na balkoně

Sobota Skoro jasno °C. Můžete je pěstovat u drátěných či laťkových plotů, nebo si pro jejich. Při včasném výsevu hrachor dokonce kvete od června až do srpna.


V posledních desetiletích se začal hojně pěstovat i jako okrasná rostlina. Hrachorů se u nás vyskytuje několik desítek druhů, například hrachor setý (L. sativus) . Jen některé z nich se však využívají jako okrasné rostliny.

Nejznámnější je jednoletý hrachor pnoucí vonný. Nechte jeho pěstování na nás. Kvete v měsících ‎: ‎duben - květen HRACHOR VOŇAVÝ ODRŮDA ROYAL NAVY BLUE.


Pěstování : Odrůda má ráda slunečné stanoviště až polostín. Hrachor jarní - Lathyrus vernus - pohodlně online. Pokud nevíte, jak pěstovat hrachor , jste na správném místě. My se totiž v následujících řádcích na pěstování hrachoru zaměříme po všech . Tato rostlina má často vzpřímenou, rozvětvenou, .

Hrachory jsou jemně kvetoucí popínavky s něžnými a barevnými kvítky. Pěstujeme je na zahrádkách, někde se hrachory vysévají jako krmivo. Tahle malá a různobarevná rostlinka ale zůstává tak . Jeho rod má přes 2druhů. Rostlina je nenáročná na pěstování. Mají bílé, růžové nebo červené květy.


Zasaďte jej do květináče nebo truhlíku a . Snadno se pěstuje v běžné propustné půdě na plném slunci. Příbuzný hrachor setý (Lathyrus sativus, španělská čočka), pěstovaný jako jedlá luštěnina způsobuje v případech, kdy tvoří více než stravy . I zahrádkáři vysévají hrachor vonný k nízkým plůtkům a pěstují jej jak pro okrasu své zahrady, tak pro květy do vázy. Existují, a jsou i méně známé , hrachory.


Jednalo se o hrachor vhodný pro venkovní kulturu k řezu. Vlastní pěstování hrachoru se ale rozšířilo ještě poněkud později, až když byl vyselektován „v zimě. Charakteristika a pěstování.


Anglie – země milovníků hrachorů. Zatímco u nás je hrachor vonný jen jednou z mnoha pěstovaných letniček, ve Velké . I když je možné hrachory pěstovat z přímého výsevu na trvalé . Jak hrachor vonný pěstovat ?

Letničky Hledíky se jako ozdobné květiny pěstují již od 16. Pnoucí letničky však můžeme pěstovat i jako solitéry uprostřed záhonu nebo trávníku. Chrpa luční růžová - Centaurea cyanus - semena chrpy - gr . Právě hrachor vonný (Lathyrus odoratus) je už pár let jedna z mých. Stránky farmy Floret věnované pěstování hrachoru vonného najdete zde. Oblíbená, silně vonící, pnoucí letnička určená k pěstování na opoře, vhodná k řezu květů.


Kdo zná hrachor jako popínavou rostlinu, může vyzkoušet jinou variantu. Ideální odrůda fazolu vhodná pro pěstování v nádobách. Pěstovat jako cizosprašnou plodinu (nutná prostorová nebo technická izolace).


B čtenářů, Kiwi , aktinidie - pěstování. Tato jendletka vyžaduje při svém pěstování oporu a dosahuje výšky až metrů. Výsadba probíha většinou k plotům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky