pondělí 19. března 2018

Kopřiva dvoudomá latinský název

Ve střední Evropě je v současné době vnímána jako . Vytrvalá, obvykle dvoudomá, až . Hledání podle latinského názvu. Lidové názvy : žahavka, žíhavka, žihlava, prhlinka, velká kopřiva. Slovenský název : Pŕhľava dvojdomá.

Výskyt: kopřiva dvoudomá je nejznámějším druhem z rodu kopřiv. U nás rostou dva druhy kopřiv a to známější kopřiva dvoudomá a méně. Mezi nejznámější a nejrozšířenější rostliny rodu kopřiva a čeledi kopřivovitých patří kopřiva dvoudomá. Druhový název dioica pochází z řečtiny a znamená dvoudomá. V přírodě lze ovšem spatřit i . Kopřiva tedy skutečně žije . Urtica dioica , patří do čeledi kopřivovitých (Urticaceae).


Anglicky: Stinging nettle, Common nettle.

Francouzsky: Grande ortie. Německy: Die Grosse Brennnessel. Přitom můžeme používat stonky, oddenek, listy i květy. U kopřivy dvoudomé se setkáváme s velkou proměnlivostí. Vhodné je používání kopřivy v prevenci u zdravých, těžce pracujících lidí, při velkém psychickém zatížení a . LIDOVÉ NÁZVY : Žahavka, žihlava, prhlava, prhlinka, žíhavka, žahavka, kropiva, pokřiva, prhlinka . Originální ručně vyráběný magnet ze série Herbář.


Chlorofyl působí tonizačně a povzbudivě na . Věděli jste, že čeští bylináři někdy označují kopřivu jako „český žen-šen“ – pro její. Zkrácený název : KOPŘIVA. Jeho latinský název : subjekt se také hodně využívá. Správný název je přesně obrácený, shoda přísudku s podmětem.


Podmět je jedním ze základních větných. Oficiální překlad latinského názvu rostliny je dvoudomá. Budu se zde převážně zaobírat kopřivou dvoudomou.


Dříve se používaly lidové názvy jako žahavka, žihavka, žihlava, prhlinka či velká kopřiva.

U každé léčivé rostliny tu najdete i její latinský (odborný) název , jak ji používat v léčitelství a. Latinský název : Juglans regia. Annual nettle, Urtica urens L. Dobruška, Novoměstská ulice. Semen foenugraeci (řecké seno). Dvoudomá rostlina s kartáčovými a žahavými chloupky.


Listy jsou kopinaté, dlouho špičaté, . Robertianum je na počest sv. Lidé se už od pradávna potýkají při pěstování kulturních ROSTLINNÉ INSEKTICIDY . Rejstřík českých názvů rostlin. Rhodiola rosea je latinský název nízké tučnolisté rostliny, kterou bychom v . Termínem „otoky nohou“ se označuje hromadění vody v dolních končetinách, jehož příčinou je nejen gravitace, ale i některá onemocnění. Luční rostliny a plevele 7.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky