pátek 27. října 2017

Kere na kminku

Tato bakalářská práce zpracovává téma révy vinné a vína. Tento povlak se šíří dále . Na rubu listů jsou skvrny bílé, je to bělavý povlak sporangioforů a sporangií, tyto. Jedná se o mimořádně škodlivé onemocnění révy vinné. Na listech podnožových rév , méně často i révy vinné červeně nebo zeleně zbarvené.


Padlí révy patří mezi nejvýznamnější houbové choroby u révy vinné.

Bobule jsou pokryté šedým povlakem , při silném napadení brzy po . Monitorovací zpráva o výskytu škodlivých organismů v révě vinné - Jižní Morava. Přečtěte si více o nejčastějších chorobách a škůdcích vinné révy. Za vlhkého počasí se na napadených místech vytváří šedivý povlak plísně. Na povrchu infikovaných letorostů se zpočátku tvoří povlaky světlého mycelia, později. Tolerantní k padlí je odrůda Rulandské šedé , středně odolná je odrůda Děvín.


Vinná réva - množení, Postřik vína modrou skalicí, Kalendář pro vinaře - duben, Kalendář. Objevila jsem šedý povlak na hroznech, zřejmě plíseň. Na spodní straně skvrn je patrný bělavý povlak.

Postižená místa dále nekrotizují a silně napadené listy opadávají. Také na květenství nebo . Jde o nejtypičtější a také nejškodlivější projev šedé hniloby hroznů révy vinné. Typickým znakem napadení padlím jsou povlaky bílého až bílošedého podhoubí s viditelnými.


Následně může docházet k rozvoji šedé hniloby hroznů od třapiny a tím k. BS vinařské potřeby - přední český dodavatel pro vinaře. Při napadení (výrazný šedobílý povlak na bobulích i listech) použijte. Na obrázku je plísňová choroba vinné révy.


Schází se o něco méně často plísní. Druhé jméno této choroby je plísní. Botrytis cinerea, Botryotinia.


Všeobecně jsou odrůdy evropské révy vinné proti padlí podstatně náchylnější. Projev - šedý povlak na listech a. Situační zpráva o ochraně révy vinné pro 38. Vinohradníky provázejí při pěstování révy vinné také choroby a škůdci. Plíseň révy vinné (vřetenatka révová) - Plasmopara viticola. Dobrý den, na zahrádce pěstujeme vinnou révu už několik let,.


Mezi nejčastější houbové choroby révy vinné patří padlí révy , plíseň šedá , plíseň révová a další, jako je červená skvrnitost révy či červená spála révy vinné.

DomůSeznam rostlin Vinná réva. Bělavé moučnaté povlaky na letorostech, listech, květenstvích a hroznech. Pro plíseň šedou je ideálním prostředím teplo a vlhko. Podhoubí, které v rostlině přezimovalo, se šíří . V posledních zhruba patnácti letech se pěstování révy vinné rozšířilo i do. Réva vinná patří mezi rostliny, které bohužel nejsou odolné vůči onemocněním.


Napadá celou nadzemní část révy. K houbových chorobám patří plíseň, padlí, červená spála, plíseň šedá , bílá. Především na líci listů se objevují řídké bílé pavučinové povlaky , . Hlavní zásady pro pěstování révy vinné a zpracování hroznů v systému.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky