úterý 24. října 2017

Co je mapa

Umožní upravit rozlišení (zvětšit nebo zmenšit) mapy např. Pokud zapnete auto-zoom, Locus automaticky mění měřítko mapy v . Pokud potřebujeme posunout obsah mapy , pak použijeme nástroj. V této části též lze nastavit přesné měřítko mapového okna nebo jeho natočení.


Pět map Moravy podle Jana Kryštofa Müllera od Johanna Baptisty Homanna, Matthäuse.

K opakování, prohloubení a doplnění učiva o poměru a měřítka mapy. Slovní úloha na pohyb a měřítko mapy. Popis videa a další informace.


Měřítko mapy a poměr měřítek původní a odvozené mapy. Výhodou elektronické mapy je také její interaktivita. Můžete snadno zvětšit či zmenšit měřítko mapy , stačí kliknout na tlačítka minus nebo plus . Na mapy pro orientační běh jsou kladeny poměrně velké požadavky.


Toto video vytvořil Jan Polák v rámci výzvy Umíš učit?

CEMENT IDEAS THAT ARE SO EASY - Duration: 15:13. BARVY NA MAPĚ – zelená, modrá, hnědá. Na předělu mapy a bočního panelu je zobrazeno tlačítko šipky pro zvětšení či. Poměr, měřítko mapy test. Základní škola, Chrudim, Dr.


Zapiš poměr koleček a křížků . Zeměpisná síť – pomyslné čáry – rovnoběžky . Jaká je tato vzdálenost ve skutečnosti? Materiál obsahuje pracovní list k vyvození nebo procvičení učiva o ochraně člověka za mimořádných událostí. Stupeň a typ vzdělávání ‎: ‎základní vzdělávání –. Každá mapa je zmenšeným a zjednodušeným obrazem krajiny. Tvorba map , mapový náčrt, měřítko , severka, ledenda, mapový rám, mapová.


Společné prvky mapy jsou název, mapový rám, legenda, severka, měřítko , tiráž a. Průvodce prohlížením dat - mapy a data. Oblast vyberete tak, že kliknete na tlačítko pro zvětšování mapy (1) a tažením myši. Kaeriovy mapy Čech v programu MapAnalyst.


Edice map KČT pokrývá celé území ČR.

Druh učebního materiálu: Pracovní list. Kartografický podklad tvoří mapy Zeměměřického úřadu. Anotace: Pracovní list slouží k procvičení znalostí výpočtů vzdáleností na mapách . Otázka je, zda každý z mapy dovede vyčíst vše, co je na ní zobrazeno.


Tentokrát se podíváme na měřítko mapy , které byste měli dobře znát nejenom jako turisté, . Formát: 120x2(960x660) mm. Srdce Šumavy - Pláně, cykloturistická. Na tento rozpor upozorňuje varovný trojúhelník. Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státním rozpočtem České republiky. M, kde M je měřítkové číslo . Přiblížení mapy přiblížení.


Tlačitka pohybu po mapě tlačítka pohybu. Podrobnosti: Kategorie: Mapy: Aktualizováno: 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky