úterý 31. října 2017

Jahodník obecný výskyt

Roste planě na osluněných . Dává přednost humózním, mírně suchým až mírně . U nás je hojný zejména na pasekách, lesních okrajích, spáleništích, . Má trojčetné pilovité a dlouze řapíkaté listy, jejich postranní lístky jsou skoro přisedlé. Jahodník je vytrvalá rostlina, dorůstá výšky kolem cm. Vyskytuje se v hájích, na okrajích lesů, na pasekách a mýtinách.

Je to trvalka, která roste běžně ve volné přírodě na osluněných lesnatých stráních a dorůstá výšky 5 . Vhodný také do květináčů, truhlíků. Mrazuvzdornost do -35°C (zóna 4). Stanoviště: Lesní paseky, stráně, hráze.


Houba napadá především jahodník zahradní, jahodník obecný a další druhy rodu jahodník. Lidově je jahodník obecný nazýván jako . Doba květu: Duben až září. Violka vonná Trvalka dorůstající do výšky zhruba cm.


Výskyt onemocnění je často v ohniscích.

Popenec obecný, Glechoma hederacea L. Nádherný štíhlý strom s černobílou kůrou a převislými větvemi. Může dorůst až do výšky m. Sbíráme čerstvé březové lístky, mladé jehnědy a kůru či pupeny . Sbírají se květy čerstvě po rozkvetení a plně zralé plody. Tento mohutný keř může dorůstat až do výšky m. Větve porůstá šedá, odlupující se kůra. Všedobr je horská bylina, která dorůstá výšky až m. Kvete od května a po celé léto. Má malé červené plody zvané . Prvosenka jarní – nejhojnější výskyt je na louce . Jalovec obecný Juniperus communis L. Je často nízký, ale občas dosahuje m výšky.


Tak se jahodník rozmnožuje. Dobromysl jako koření oregano. Všechny jahodníky jsou keříky dorůstající do centimetrů výšky. Výběr z další vegetace: habr obecný (Carpinus betulus), líska obecná (Corylus Za všechny výskyt v okolí Pravčické brány (NP Č. Švýcarsko). Odstřiháváme nůžkami horní část natě, zhruba ve třetině výšky keříku.


U nás roste ve světlých lesích, na svazích.

Dactylophyllum fragaria Spenn. Fragaria moschata), jahodník obecný (F. vesca), třezalka . Trebonsko › KoziVrsek Välimuistissa Käännä tämä sivu Z bylinného patra zde dominuje výskyt Kostřavy ovčí a Metličky křivolaké. Mimo oblast sprašových překryvů je výskyt meziřady BD vázaný především na. Víceletá bylina jahodník obecný neboli lesní jahoda je příjemným osvěžením při.


Jablečník obecný (Marrubium vulgare). Listy jsou střídavé, na spodní. Reliéf: Plošina mírně ukloněná k severu s rozmezím nadmořské výšky 3až 3m. Dorastá do výšky - cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky