středa 27. července 2016

Tilandsie květ

Jako všechny broméliovité rostliny i tilandsie kvetou pouze jednou za život. Rostlina tvoří květenství několika květů a po opylení a dozrání se z . První tilandsie jsem získal ještě za komunistů na nějaké teraristické. Exotické krásky k životu opravdu nepotřebují mnoho péče, výživu čerpají jen ze vzduchu a mají listy i květy neuvěřitelných barev. Listy – jsou na tilandsiích nepochybně nejzajímavějším orgánem a pro jejich život mají. Květy tilandsií mohou být zbarveny různými odstíny červené, růžové, fialové, žluté , bílé, a dokonce i zelené barvy.


Těla některých druhů se v . Některé druhy však nasazují květ pouze jednou za život, pak uhynou. Z listenů vykukují purpurové nebo modré květy , které však mají krátkou životnost. Barva květu ‎: ‎růžová, fialová Náročnost pěstování ‎: ‎Rostliny nejsou náročné. Pokud jste šťastnými majiteli rozkvetlé tilandsie , neroste nebo nenamáčejte květ , pouze okolní lístky. Květenství vydrží na rostlince . Na pohled skutečně zvláštní odrůda tilandsie ! Tyto tilandsie (neboli kykatky) se stanou poutavou dekorací na Vašem stole doma!


Kompletní aranžmá s tiladsií dodáváme. Pokud budu psát o mém pohledu na dnešní tilandsii , pro mě její příběh. Tillandsia aeranthos – tilandsie se vzdušným květem.


Tilandsie květ

Velmi efektní je zabarvení středních listů do fialovo- červena během květu. Když odkvetou drobné, nenápadné květy , obroste provazovitá liána po stranách novými . Tajemné tilandsie milují slunce a mlhu Korn. Vypadají elegantně, jejich květy opojně voní, a když se o ně budeme dobře starat. Květy rostlina vytváří různě barevné, kvetou jen jednou, některé pouze jeden den, jiné i několik týdnů. Vanda se středně velkým květem (7cm), žlutý až oranžovo hnědý květ s tmavšími tečkami.


Mnohé bromélie dokážou kvést opakovaně. Tilandsie pouze jednou jedinkrát za celý svůj život! Bromélie vydrží kvést poměrně dlouho – i několik měsíců. Po odkvětu tato mateřská rostlina již nevykvete a . Images , videos and stories in instagram about tilandsie.


Tilandsie květ

Zvolené zboží je již vyřazeno z prodeje nebo bylo vyprodáno. Vyberte si prosím podobné zboží z naší nabídky na ESHOPu. Nenáročné tilandsie jsou nejlepším řešením pro ty z vás, kterým doma žádná květina nevydrží déle. Mezi jednotlivé kličky drátku vložte tilandsii a dekoraci zavěste.


Zapomeňte na květinářství, čerstvé květy seženete jinde. Tyto barevné tropické tilandsie upoutají pozornost a zajisté vás nadchnou. Následující klíč pro určení všech druhů tilandsií ze západní a střední části Kuby byl zpracován.


Skvělým typem, jak oživit interiér nemusí být pouze pokojové rostliny anebo aranžmá z řezaných květin, mohou to být právě sukulenty a tilandsie. Himmeli a tilandsie se stávají nerozlučnou dvojkou! Při správné péči se dočkáte i krásných květů.


K zakoupení bude tato dvojka . Ale kupovat tyhle tilandsie nebudu, už jsem je jednou měla a stejně mi chcíply.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky