pondělí 18. července 2016

Pěstování pažitky v zimě

Některé druhy lze pěstovat dál i doma za oknem. Než začne mrznout, vyryjeme část sestřiženého trsu pažitky – mělo by v . Pažitka pobřežní (Allium schoenoprasum) sice patří k dvouletým rostlinám, ale v zahradách ji nejčastěji pěstujeme jako víceletou. V době, kdy nemrzne, vyryjeme část sestřiženého trsu pažitky – mělo by.


Bylinek vhodných k pěstování v bytě přes zimu je víc druhů, příští rok . Pěstování bylinek v zimě : Koho by netěšila čerstvá pažitka nebo libeček do polévky?

Bylinky se dají pěstovat i doma v květináči . Pažitka není náročná zelenina a její pěstování není složité. Aby pažitka v bytě rostla celou zimu , je nezbytné ji zalévat a hlavně sestříhávat. Nejvhodnější variantou pro zimní pěstování je proto prosklená část bytu. Pažitka do polévky nebo čerstvá bazalka na mozzarellu prostě patří. Ani v zimě se nemusíte vzdávat čerstvých bylinek.


Zatímco petržel a pažitku pěstujeme v domácích podmínách nejčastěji z odkopků, které . Ano, pažitka roste pořálepší je však cibule.

Stačí ji hodit do sklenice s vodou. Pěstování pažitky je celkem snadné, stačí se rozhodnout pro záhon, truhlík, . Roste celý rok, až do pozdního podzimu, když zavadne a zazimuje. Pažitka je první bylinkou, která je ochotna po zimě vystrčit kštici. S pěstováním bylin a koření v bytě v zimě to není tak jednoduché, jak. Stejné je to s pažitkou – vyryjte část trsu ze zahrady, sestřihněte listy a . Zkusit si doma vypěstovat můžete třeba bazalku, pažitku , šalvěj, mátu, . Hodně důležité je při pěstování pažitky v domácích podmínkách také světlo.


Na stanoviště za oknem ho totiž dopadá mnohem méně, než na místo, kde rostlinu . Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje. Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Tymián zůstává zelený celý rok – v zimě venku jeho lístky trošku zešednou.


Proč bychom si bylinky měli pěstovat , když jsou k dostání za pár. Jen u pažitky je můžete nechat u sebe, ta totiž roste bez problémů v trsech. Nejlepší je proto pěstovat všechny venku na zahradě, mrazuvzdorné nechat přes zimu na místě (libeček, pažitka , tymián, saturejka, yzop, oregáno atd.) . I v zimě si jich můžete vypěstovat spoustu, stačí jen vědět, které si vybrat a.

Pěstovat pažitku by nemohlo být jednodušší a kromě vynikajících . Pažitka účinky zdraví co léčí použití využití pěstování přezimování. Možnost přesunu pažitky na zimu na přezimování v bytě nebo domě. Pažitka patří k prvním jarním bylinkám, které se objevují na našich záhonech. Po dlouhé zimě je vítaným zpestřením našeho jídelníčku. Bylinka nemá ráda mráz, takže na zimu se musí přesunout dovnitř do tepla.


I v zimě umí tahle tradiční bylinka oživit například chuť polévky nebo . Pažitka kvete fialovými květy, ty jsou ale pro pěstování spíše nežádoucí. Trs můžeš přesadit i do květináče, abys ji mohl sklízet i přes zimu a na jaře opět .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky