pátek 28. srpna 2015

Tomel viržinský

Tomel viržinský

Pěstujeme na přímém slunci nebo polostínu. Rostlina je mrazuvzdorná. V dnešním článku vám představíme dva otužilce, kteří v našich podnebných podmínkách mohou nahradit svého choulostivého příbuzného, . Opadavý keř nebo strom, dorůstající více než metrů, v našich podmínkách . Na podnoži diospyros virginiana - tomel viržinský pro venkovní. Jeho původní rozšíření zasahuje ze severní Floridy a Texasu na jihu po jižní . V katalogu nemáme podrobnější informace o tomel viržinský.


Tomel viržinský

Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. English, eng-00 common persimmon. Esperanto, epo-00 diospiro virginia.


Diospyros Virginiana Tomel Viržinský Semena. Obsah přenesen z diskuzní nástěnky: Komentář přidal(a) Marek Hrdina dne 15. Podstatně mrazuvzdornější je tomel viržinský , který snese teploty až do -°C a je vhodný do lokalit s výškou až 4m. Plody tomelu japonského jsou běžně . Tomel obecný (D. lotus) se pěstuje na Východě a . Oba u nás neomrzají, jsou velmi odolní, plody jsou jen velikosti třešní, dosti trpké pro konsumaci.


U nás pěstované rostliny jsou roubovány na tomel viržinský. Toto ovoce můžete znát i pod názvem tomel, churma, jam nebo kakichurma. Nejodolnější je druh zvaný tomel obecný nebo tomel viržinský. Uvažuji o zřízení tranšeje pro tomel a něco dalšího ? Tomel viržinský , kaki i lotus pěstuji venku v Ostravě a dobře rostou zvláště viržinský.


Jiří_Franc_Česká_lesnická_akademie_Trutnov_školský_výbor_Královéhradeckého_kraje_cestování_příroda_fotografování_Canon_Sony. Vzhledem k nenáročnosti pěstován.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky