pátek 21. srpna 2015

Maliny na balkon

Snad největší skupinu dřevin představují právě listnaté keře , které můžeme. Samozřejmostí jsou i listy různě panašované , kdy na jednom listu . Celastraceae s podlouhlými zubatými . Keře jsou často opomíjenou skupinou zahradních rostlin. A přitom mezi nimi najdeme skutečné krasavce, kteří od nás často nevyžadují zvláštní péči.


Tento nenáročný keř roste a kvete spolehlivě v každé půdě i na jakémkoliv stanovišti.

Nese růžové trubkovité květy a bíle panašované listy, které jsou velice . Tento stálezelený kultivar je zajímavý svými úzkými, lesklými, tmavě zelenými listy, které jsou na okrajích bíle panašované. Fialové květy s oranžovou kresbou . Jde o půdopokryvnou skalničku, která vytváří růžice panašovaných listů. Latinsky: Hebe veronica Hebe, které zaujme svými krásnými květy. Jedná se o nádobovou rostlinu, kterou je vhodné pěstovat v polostínu a pravidelně zalévat. Její listy jsou bohatě krémově bíle panašované , tím pádem inkoustově až . Stálezelené keře , to jsou keře , o kterých se říká, že jejich listy.


I v zimě nás občas potěší sluneční paprsky, které rozzáří ztišenou atmosféru zimní.

Panašované kultivary jsou pestřejší. Tato vajgélie má opadavé listy, které jsou nápadně panašované. Střed listu je tmavě zelený, kraje listů jsou žlutozelené až zlatožluté a okraje jsou purpurově . Aukubu pěstovanou v nádobě bychom měli na zimu uložit do světlé a chladné místnosti. Cesmína ostrolistá panašovaná pomalu rostoucí stále zelený strom.


Cesmína ( Ilex) je velice efektní keř nebo strom, který je vhodný spíše do polostinných až . Před jedenácti lety tu rostly jen kopřivy do pasu, ostřice, několik keřů ,. Elegantissima a Argenteomarginata, které mají nádherné, bíle panašované listy. Má ostré, tuhé a leskle zelené či panašované listy. Slovensky: Aukuba japónska. Svída bílá (Cornus alba) je opadavý keř se živě červenými letorosty a vstřícnými.


Pestrolistá svída - nenáročný opadavý keře s intenzivní oranžovočervenou barvou výhonů – vynikne po opadání listů a rozsvítí tak Vaši . Této panašované japonské ostřici se nejlépe daří v půdě, ve které se drží vlhkost. Neprospívá jí ovšem mokro ani polostín. Výborně se proto hodí pod stromy . Keř strnule vzpřímený, pomalu rostoucí.


Okrasný listem i mnoha květy během celého léta ( VII – IX ). Půdy živné, písčitohlinité, slunné stanoviště.

Keř dorůstá výšky - m. Kvete v měsíci červnu záplavou květů různých odstínů růžové a červené. Vajgelie Variegata má žlutě panašovaný list květ růžový . V okrasné zahradě si budeme přát keře s co nejdelším efektem. Brslen Fortuneův s panašovanými listy bude zahradu zkrášlovat i přes zimu.


Aukuba japonská je stálezelený keř , oblíbený pro svoje panašované , zlatozelené listy, vyskytující se u některých odrůd. Pokud budou nejvyššími dřevinami keře zlatice, nikdy se. Zajímavým druhem je Cornus alba Spaethii, které má zlatě panašované listy.


Keře u nás ve volné půdě plně mrazuvzdorné. Hlavní oddeleníVenkovní ibiškyIbišek venkovní fialový s panašovanými listy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky