čtvrtek 7. prosince 2017

Hvozdík trvalka

Hvozdík trvalka

Ke krásným druhům patří například hvozdík alpský (Dianthus alpinus),. Vděčná trvalka našich babiček slaví návrat: plamenka čili floxa. Nízký karafiátek - botanicky hvozdík - je nenáročná trvalka , vysoká až cm. Má úzké zelené listy, s krásnými voňavými květy od bílé přes . Nízké, skalkové karafiáty jsou velmi vděčné a nenáročné trvalky vhodné pro slunečná místa na skalce, květinové zídce. Vyhovuje jim hlinito-písčitá, sušší zemina . Obě možnosti nabízí hvozdík bradatý (Dianthus barbatus), který na zahradě.


V přírodě se vyskytují od nížinných skal až po alpinské horské pásmo. Hvozdík bradatý vytváří velké množství . Nechte se překvapit jaký hvozdík Vám ze série Barbarini ozdobí zahradu. Má rád slunce a vápnitou půdu. Je vhodný k chalupě, protože nevyžaduje . Snad si z přiloženého textu něco vyberete, nebo . Díky četnému vysemenění se chová v podstatě jako trvalka.


Na stanovišti přetrvává léta jako trvalka , protože se vysemeňuje. Kvete vždy druhým rokem po výsevu. Inzerát Hvozdik bradatý mix barev -semen v okrese Teplice, cena 10Kč, od Věra Diessnerová na Sbazar. Jednoletý karafiát (D. caryophyllus) ve své domovině roste jako trvalka , ale u nás se však . Babí léto a září je ideálním obdobím k množení trvalek s dřevnatými stonky.


Kromě bylinek je tak možné si namnožit i některé popínavé rostliny nebo keře. Zítra na trhu Dianthus plumarius - hvozdík péřitý. Trvalka velká, Dianthus gratianopol. Tato odrůda růžového hvozdíku Allwood Alice (Dianthus plumarius) má trávové, modro-zelené listy a nádherné, jasně zbarvené květy, které se na rostlině . Stále zelená kobercovitá trvalka v růžových a červených odstínech. Tradiční dvouletka, která vydrží na stanovišti i více let.


Nehodí se pro pěstování v truhlících a nádobách. Vyžaduje slunnou polohu a velmi lehkou vápenitou . Záhonkový hvozdík (karafiát). Popis: Středně vysoká trvalka do trvalkového záhonu. Jednoduché květy na silné dlouhé stopce postupně nakvétají. Dostaly se tedy na seznam přírodního bohatství celého evropského . Květy jsou růžové s tmavě vínovou . Patří do čeledi hvozdíkovité . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Hvozdík trvalka

Výhodná cena od Kč s. Rodové jméno Dianthus pochází z latinského slova deus = bůh a řeckého . Vytváří husté pichlavé polštáře vysoké - cm. Výborně snáší sucho a úpal. Tato odrůda se však jako trvalka pěstuje pouze ve své domovině, u nás je letničkou . Pěstování hvozdík kropenatý.


Jedním z nich je hvozdík kropenatý. Video: hvozdík kropenatý (Dianthus deltoid) bílá barva - velmi krásná trvalka. Stanoviště suché, slunné a teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky