čtvrtek 21. prosince 2017

Vlnovník révový postrik

Vlnovník révový (Colomerus vitis) je roztoč poškozující listy révy vinné sáním. Jsou používány jarní preventivní postřiky. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Révu můžete chránit chemickými postřiky nebo využít přirozené nepřátele.


Plstnatost révy vinné (erinózu) způsobuje roztoč vlnovník révový.

Popis: Na mladých listech se objevují vypouklé červené puchýře. Na spodní straně puchýře se vytváří vatovitá plst. Ochrana: Postřik aplikujeme . Hálčivec révový, vlnovník révový.


Kadeřavost (akarinóza) révy vinné. K postřiku se dá použít přípravek Nissorun WP. Na horní straně čepelí listů nápadně vypouklé, různě velké a utvářené, zeleně nebo červeně zbarvené puchýře.


Samička je 15–mm dlouhá a 0mm široká.

Na malých listech se krátce po vyrašení objevují malé vypouklé nádorky na horní straně . Tu první způsobuje roztoč vlnovník révový. Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik přípravkem Teldor 5SC. Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám je dle registru . Mírný vedlejší akaricidní efekt má i postřik sirnými přípravky. Roztoč révový – vlnovník révový.


V tejto fázi už by som do toho išiel so 4- Sulkou. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Réva mi byla napadena hlačivcem révovým , jaký postřik provést abych se ho zbavila.


Příčina: nedostatečné opylení. VLNOVNÍK RÉVOVÝ příznaky na vrchní a . Podrobněji viz kapitola 5. Postřikový přípravek ve formě s vodou mísitelného koncentrátu k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému , postřik proti . Registrované použití postřiku Sulka: Réva vinná: hálčivec révový, vlnovník révový : 4– , tj. Mezi další známé škůdce patří zobonoska révová , různorožec trnkový, obaleč mramorový a jednopásý, hálčivec révový a mnoho dalších.


Méně nebezpečný než hálčivec je vlnovník révový (Colomerus vitis).

Sunmite mám , ale dnes má celý den chcát, a navíc postřik potřebuje určitou . Práh hospodářské škodlivosti hálčivce révového v jarním období je - 110. Je původcem plstnatosti (erinózy) révy vinné. Postřik provádějte jen za bezvětří nebo mírného vánku, ve směru po větru a od dalších osob.


Další vývoj a rozmnožování vlnovníka probíhá v erineu. Zde klade rovněž vajíčka a probíhá tady i celýjeho vývojový cyklus. Tento škůdce je původcem plstnatosti révy vinné. Na vyrašených mladých listech lze objevit vypouklé, zelené nebo červené, případně do žluta . Postřik železem v chelátové formě na list i na půdu, Vhodná lokalita a podnož. Předpokládané riziko výskytu.


Název přípravku, Balení, Cena, Dávka, Cena na ha.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky