čtvrtek 14. prosince 2017

Dionela pripojeni

Dobrý den hledám na odkoupení ježka bělobřichého děkuji. V případě nadváhy však ježkovi neomezujeme množství potravy , spíše mu změníme ( pozvolna) . Tato konzerva nabízí kompletní a vyváženou potravu pro ježky, se základem. Je vhodná pro divoké ježky, ale i pro ježky bělobřiché , kteří jsou oblíbenými . Výskyt, střední Afrika od Senegalu po Súdán a střední část východní Afriky od Somálska po Zambii a Mozambik. Potrava ‎: ‎hmyz, pavouci, housenky, plži i drobní. Průvan a chlad ježci snáší opravdu špatně a mohou jim způsobit respirační obtíže, snížení aktivity a poruchu příjmu potravy v důsledku . Hlavní součástí potravy ježka bělobřichého je směs semen s živočišnou složkou, cvrčky a moučnými červy.


Dionela pripojeni

V sezoně můžeme podat příležitostně odchycený . Chovat exotické ježky bělobřiché ještě pořád není úplně na denním pořádku. Naše běžné ježčí druhy – ježka východního a ježka západního. Již nějakou dobu se ale mezi chovateli šíří domestikovaná forma ježka bělobřichého ,. Ježci mají trochu dvojsečný přístup k potravě : potřebují jíst docela . Konkrétní příklad léčby svrabu u samičky jažka bělobřichého.


Bobule tvoří důležitou součást stravy afghánských ježků na . Nejčastěji u nás chovaným ježkem je ježek bělobřichý. Denní dávka je až lžíce potravy , přibližně – 1kalorií. V létě asi měsíc až měsíc a půl spí letním spánkem (estivace), kvůli nedostatku potravy.


Je aktivní při teplotě - 30°C, když je . Jeden z nejmenších druhů ježků. Ježek bělobřichý - Atelerix albiventris. Tyto základní pokyny první pomoci ježkům jsou určeny lidem, kteří se snaží ježkům pomoci a neví o jejich ošetření a potravě prakticky nic. Složení této směsy i dávkování se mění s váhou ježka (viz. dále).


Chováme ježka: Připravila jsem si pro vás sérii článků o domácích mazlíčcích,. Chovatelské šlágry: Živý kaktus aneb ježek bělobřichý. Ježkům tato potrava velmi chutná. Dle zkušeností, jsou tyto granule vyhledávanou pochoutkou i pro ježky bělobřiché , chované v bytech. Z dalších ježků potom ježek bělobřichý (Atelerix albiventris), který pochází z oblasti od.


Dionela pripojeni

Pravidelně je třeba vymývat misky na potravu a vodu. Je v nich nejvíc zastoupený právě ježek bělobřichý , méně pak. Dalším vybavením jsou misky na potravu a vodu, nejlépe těžké keramické. Chovat se může například ježek bělobřichý , ježek alžírský nebo africký.


Jako potravu mu tedy předkládejte jakýkoli krmný hmyz - například . V přírodě se ježek bělobřichý dožívá asi let, v zajetí cca 4-let. Keltové tvrdili, že ježek je čarodějnice v přestrojení. Kříženec ježka bělobřichého (Atelerix albiventris), známý jako africký trpasličí ježek,.


Tento ježek v přírodě nikde nežije. Byl vyšlechtěný přímo jako domácí mazlíček. Vznikl křížením ježka alžírského a ježka bělobřichého a dožívá . Vše záleží na okolnostech, za jakých se s ježkem potkáme.


Při společném ubytování ježků je nutné dávat potravu do více misek, aby měl každý ježek přístup k . Takový ježek má přibližně velikost dlaně dospělého člověka. Ježka bělobřichého nikdy nevypouštějte do volné přírody, nepřežil by.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky