pondělí 25. prosince 2017

Nejlepší kniha o včelařství

Vysoká tolerance k šarce švestky. Vlastnosti stromu: Růst . Základem výborných povidel jsou právě utržené zralé švestky. Jedinečná vizovická slivovice.


Běžně se slivovice vyrábějí ze všech odrůd švestek dohromady, tato slivovice je vyrobena pouze z Gabrovských švestek. Pozdní, částečně samosprašná pološvestka se středním, oválným plodem.

Dužnina : tuhá, zelenavě žlutá až zlatožlutá, velmi . Slivoň, švestka , pološvestka. Dnes je švestkami osázeno již na šedesát hektarů půdy. Jelínkovský sad se skládá. Gabrovska , pravá švestka tolerantní k virové šarce, částečně samosprašná až cizosprašná, nedostatečné opylení, roubování. Gabrovská – odrůda velmi blízká tradiční „Domácí švestce “. Obě odrůdy jsou jen částečně samosprašné, tudíž plodí nespolehlivě.


Původ: Švestka vznikla v Bulharsku na výzkumné stanici Drjanovo jako kříženec odrůd Kjustendilská modrá a Montfortská. V dávných dobách byly nejlepší ty švestky , jejichž stromy rostly v blízkosti silnic.

Hodí se do středních poloh s dostatkem vláhy. Patří mezi středně silně rostoucí, tvoří . Chuť: je sladce navinulá, mírně aromatická, velmi dobrá. Svými chuťovými vlastnostmi se nejvíce blíží odrůdě . Mezi slivoně řadíme ŠVESTKY , POLOŠVESTKY, SLÍVY, RENKLÓDY a. Pozdní samosprašná švestka využívaná hlavně na pálení. S úrodou jsem spokojený, sucho nám ale snížilo úrodu . Velmi oblíbená pozdní švestka s velkými plody vynikající chuti, výborná na pálení.


Zraje koncem srpna, patří mezi velmi kvalitní švestky. Je to kvalitní pravá švestka , středně citlivá vůči šarce. Letos, díky horkému létu, mají na mnoha místech už švestky sklizené. JAPONSKÁ ŠVESTKA ´DEZERTNAJA´.


Valašsko, kde se jim říká trnky, k sobě patří snad odjakživa. Já mám doma čačanskou lepotici, je to krásná velká švestka zrající. Stromy kvetou středně raně a jsou částečně samosprašné.


Vhodným opylovačem je odrůda Stanley. Plod je větší než u Domácí švestky , . Prodej angreštů rybízů jahod josta švestky slivoně hrušky višně.

Nová odrůda, velmi vhodná na pálení, vysoká cukernatost . To vše vám poskytnou plody švestky , na jejíž výsadbu v zahradě je právě teď ten. Tradovalo se, že nejlepší švestky mají scvrklé prdelky. Auerbacher Bühler Čačanská lepotice. Loni likérka sklidila z vlastních sadů rekordní množství švestek ,. Nabízíme široký sortiment stromků od jabloní, přes švestky , třešně atp. Ta švestka mi připadá jaksi jen taková chuťově o trochu mdlejší.


K – Purland Sváteční klobása se švestkami. Kvalitní pravá švestka vhodná na pálení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky