středa 7. prosince 2016

Stínomilné pokojové rostliny

Feb Rostliny, které snášejí stín, většinou pocházejí z podrostů pralesa, kam dopadá už jen malá část světla. Zamiokulkas, pepřinec a další pokojové rostliny , které snesou i stín. Mar Nemáte doma dost slunce pro klasické pokojové rostliny ? Máme pro vás tipy na pokojovky, které ho tolik nepotřebují.


A víte, že některé pokojové rostliny navíc pohlcují škodlivé látky z ovzduší?

Co potřebují stínomilné rostliny. Mar Chtěli byste mít doma trochu zeleně, ale světelné podmínky vám nepřejí? Existují totiž rostliny , které zvládnou i tmavé kouty.


Apr Nebo prostě jen zapomínáte své pokojové květiny zalévat, jste pracovně. Poradíme vám, jaké rostliny si pořídit, aby byl váš domov útulnější. Feb Bydlíte v bytě s nedostatkem světla? Podívejte se, jakým květinám se u vás bude .

Jul Podle nároků na světlo se dají pokojové rostliny rozdělit do základních skupin - světlomilné, snášející stín a stínomilné. Květiny a rostliny v bytě: Kam umístit aloe vera, fíkus, bromélii a . Mar Pokud se světlem doma bojujete, pořiďte si rostliny stínomilné , které po. Které pokojové květiny jsou vhodné i do stínu? Přinášíme tipy na stínomilné pokojovky, kterým nevadí tmavší stanoviště. Jan Severní strana je tedy také vhodná pro rostliny stínomilné , kterým nedělají dobře ostré sluneční paprsky a velké množství světla a tepla.


Feb Například dva metry od okna je čtyřikrát méně světla, takže tam lze úspěšně pěstovat většinou jen stínomilné rostliny. Aug Rostliny vhodné do tmavého bytu paradoxně nepocházejí ze zemí, kde málo svítí slunce. Rostou vlastně po celém světě.


Jan U malého okna v koupelně, které navíc často bývá orientováno na sever, budou prosperovat stínomilné rostliny , jejichž výběr je však omezený. Mar Příručky nám hrozí, abychom rostliny nedávali na parapet, protože tam je. Rostlinu, která potřebuje hodně světla nemůžete zasadit k rostlině stínomilné , . Orientovaná na sever budou ideální pro stínomilné rostliny a druhy s . Feb Světlomilné a stínomilné.


Zatímco je venku mráz a sníh, pokojové rostliny jsou zelené a vytvářejí v našich domovech kromě krásy i pozitivní . Náchylnější k poškození rostlin slunečním zářením jsou stínomilné nebo pokojové rostliny.

Poškození rostlin slunečním zářením je také nazýváno běžně . May Stínomilné květiny potřebují humózní půdu s dostatkem závlahy. Tropické cykasy jsou u nás pěstované jako pokojové rostliny. Jan Snad v každém domě, bytě či kanceláři s námi žijí pokojové rostliny. Stínomilné rostliny jsou navíc méně náročné. Oct Kokedamy, stejně jako klasicky pěstované pokojové rostliny ,. Pokojové rostliny se totiž dělí na slunomilné a stínomilné.


Okna orientovaná na sever budou ideální pro stínomilné rostliny a druhy s . Kdo má zahradu, má na ní také určitě zastíněný kout, kde se rád schovává před sluncem. Ovšem na těchto stinných místech . Vybírejte hlavně stínomilné zástupce, kterým současně vyhovuje vlhko a teplo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky