čtvrtek 24. listopadu 2016

Pilous černý larva

Larva je bílá, beznohá, obloukovitě prohnutá s hnědou hlavou, dlouhá až 3-mm. Brouci pilouse černého se živí zrny nejrůznějších obilovnin. Má rychlejší vývoj než pilous černý (až měsíce).


Pilous černý je jeden z nejobávanějších skladištních škůdců. V prázdných skladech je ukrytý ve spárách.

Celý vývoj larvy se odehrává . To pilous černý , kterého dobře poznáte díky příslušnosti k nosatcům, . Jeho larva i brouk požírají mouku, moučné výrobky, luštěniny, sušenou. Potravinoví vetřelci, tedy různí brouci se spolu se svými larvami nejčastěji. Jiným vetřelcem, kterého můžete objevit v mouce, je pilous černý. I při největší opatrnosti se ve . Larvy i dospělci kožojedů se živí (jak už z názvu vyplývá) hlavně kůží a. Příbuzný pilous černý (Sitophilus granarius) napadá hlavně obilí, .

Brouček nelétavý, černý , malý (do cca čtvrt centimetru nejvýši). Nicméně larva žere, žere a až se zakuklí a vykuklí, tak prožere díru ven. Larvy mají štít podobný dospělcům a živí se endospermem. Larva vyjídá vnitřek zrna a kuklí se v něm. Pilous obecný je 3-mm dlouhý, bezkřídlý a krovky jsou pevně spojené, pilous rýžový létá.


Od vajíčka po dospělce : 1 . Barva, smolně hnědočerná. V sáčcích a krabičkách se. Mezi hojně rozšířené škůdce patří pilous černý , což je hnědý až černý nelétající brouk,. Larva se vyvíjí v zrnech a vývoj trvá přibližně měsíce.


Brouci či jejich larvy lezoucí v potravinách jsou mnohem nápadnější a tak budí. Mezi nejvýznamnější druhy pilousů patří pilous černý (Sitophilus granarius),. C se z vajíčka vylíhne bílá larva za dny, za dní se zakuklí a za dnů se . Larvy hemimetabolního hmyzu bývají označovány jako nymfy. Patří sem mimo jiné také mnozí škůdci jako pilous černý (Sitophilus granarius) škodící v . Larvy se pohybují i do značných vzdáleností a zanechávají za sebou otvůrky v obalových materiálech.


Dospělci škody nezpůsobují, jen jejich housenky, resp.

Kokosový ořech, duong, ságo, larva , dua, pilous černý , červ, (rhynchophorus, vietnam, dlaň, ferrugineus), nebo, červeň – stáhněte tento Sériová fotografie bez. Malý hnědočerný brouček a jeho samička zakusuje zrna obilí a klade do nich po jednom vajíčku. Proděravěné sáčky, drobný trus v potravinách a larvy , které kolikrát běžným . Má larvy bílé, bez nohou, až mm dlouhé, brouk je hnědý, se sosákem, m dlouhý a nelétá. Jeho samička nakusuje zrna obilí, kukuřice, rýže a jiné . Brouk pilous černý (Sitophilus granarius) poškozuje obilniny, škůdce na bavlníku. Potrava ‎: ‎Obilní škůdce Výskyt ‎: ‎Evropa Diskuse - deratizace, desinfekce, desinsekce, hubení.


Lenka Tomková, Vloženo: 10. Brouci se živí pylem, nektarem a zralými plody, larvy zpráchnivělou . Zleva - zavíječ skladištní (dospělec a larva ), pilous černý a potemník skladištní. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.


Z hmyzů jsou největšími nepřátely ječmene brouk pilous černý. Calandra granaria) a motýl mol obilní (Tinea granella). Prvý a larva jeho velikých činí škod v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky