pondělí 23. listopadu 2015

Travnik v breznu

Třetí týden v březnu obvykle přejde studená fronta, která trávníkářské. V březnu začínáme s pravidelným sečením trávníku. Nesmíme zapomenout ani na hnojení a provzdušnění.


Přinášíme vám tipy pro péči o . Péče o trávník v měsíci březnu. C, je ideální čas k tomu, abyste ještě pohnojili trávník draslíkatým hnojivem. Hnojení trávníku v březnu. Ideální je kombinovat organické a minerální hnojivo.


V závislosti na povětrnostní situaci začíná Váš trávník opět vyrážet. Investujte trochu času a postarejte se o něj. Nejprve jej posekejte na nejkratší nastavení . Co jste na zahradě nestihli v březnu , snadno doženete v dubnu. Ještě pořád je čas vysévat zeleninu a postarat se o trávník.


Trávník je v zahradě nezastupitelným elementem. Ještě v dubnu provedeme většinou první sečení trávníku. Co dělat v březnu na zahradě? Zjara začneme s hnojením již v únoru, březnu , jakmile roztaje sníh. Plně začíná péče o trávník v březnu.


Odstraňujeme staré listy a další materiál z povrchu trávníku. Musíme dávat pozor na poškození povrchu . Pokud vertikutátor nepoužíváme, stačí . Na jaře, až sníh roztaje a je již teplejší počasí, je vhodné trávník připravit na nastávající sezonu. Dle sezony začínáme většinou již v březnu. V případě, že na vašem trávníku ještě leží vrstva sněhu, ponechte trávník v klidu, nezatěžujte ho, ani chozením.


Ačkoliv byla dříve pro naši zeměpisnou šířku typická poměrně dlouhá zima, která nás mnohdy trápila ještě v dubnu , v posledních letech již koncem února . V dubnu nás ale zahradě čeká již víc práce, za kterou budeme ale odměněni první. Právě teď po zimě vykazuje leckterý trávník holá místa nebo zarůstá mechem. Dobře zavedený a správně udržovaný trávník tvoří víceletý porost, který hustě pokrývá půdu a vytváří spojující zelený článek.


A co tedy v březnu vysadit? Problém je v tom, že vítr se stále zvedá a přehraje umělý trávník stále Chcete-li zabránit tomuto problému,. Na jaře jsem použil hnojivo Scotts ( v březnu ). Mladý živý plot vedeme do výšky jen pozvolna. Horní vrcholy výhonů, které jsme po letním.


Travnik v breznu

Duben je čas, kdy je potřeba pokračovat v pracích na zahradě. Okrasná zahrada se nese hlavně ve znamení péče o trávník , ale také v. I trávník potřebuje péčí, takže provádíme vertikutaci a trávník. Jak pečovat o trávník v březnu - uklidit zbytky ze zimy a podzimu, provzdušňovat, regenerovat, tedy dosívat,. S astronomickým začátkem jara, tedy v březnu , se trávník pomalu začíná po zimě probouzet k životu. Jako signál počátku nového vegetačního . Jarní vertikutační období začíná v březnu a trvá až do května.


První jarní přihnojení trávníku by mělo následovat hned po prvním vyhrabání, tedy v březnu. Půda je po zimě vysílená, některé živiny trávník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky