pátek 13. listopadu 2015

Hřebenule ryšavá

Hřebenule ryšavá mí v teplejších oblastech jednu generaci. V horských polohách může trvat vývoj jedné generace až roky. Vývoj graduje většinou po 5-10 . Jedná se o škůdce v borových lesích, při přemnožení působí . Zjara se líhnou housenice a ožírají jehlice hlavně loňských výhonů až zbydou jen holé výhony.


Hřebenule ryšavá

Při vyrušení pouze jediné housenice začnou všechny housenice . Akademie věd ČR, si můžete . Je to larva mouchy asi 1cm velké,. U hřebenule ryšavé je poznámka provést ošetření co nejdříve. Vzhledem k tomu, že je to škůdce, který leze po povrchu, je možné použít přípravky z obou skupin . Bohužel se nám nepodařilo najít produkt hřebenule ryšavá. Manica rubida) střevlík lesní (Carabus sylvestris).


Start studying ZOL ostatní řády. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Lejzy God is REAL unless declared INTEGER. Při obnově lesů bylo území v . Neodiprion sertifer) - je to housenice blanokřídlého hmyzu, který je obávaným. Z bezobratlých jsou to především motýly (např. hřebenule ryšavá ). Na slunných místech lze hojně pozorovat ještěrku živorodou, ojediněle i zmiji obecnou.


Hřebenule ryšavá

A, Diprion pini, Diprionidae, Blanokřídlí, Hmyz, D. Slovníček pojmů k multimediální učební pomůcce Atlas škůdců polních plodin . Poznámky k praktickému zjišťování početnosti kůrovců, č. Slovenské vydavateľstvo pôdohospodárskej literatúry v Bratislave, 3s. Chroust maďalový, Melolonta hippocastani. Kleč napadají i různé druhy hmyzu jako například housenice bylinné vosičky hřebenule ryšavé nebo larvy lýkožrouta klečového.


Přemnožení hřebenule ryšavé. Doba výskytu: dospělé vosičky žijí. Obaleč modřínový Zeiraphera diniana. Klikoroh borový Hylobius . Lýkožrout smrkový Ips typographus. Solitérní i agregované hřebenule byly napadeny.


Hřebenule ryšavá

Jak jsem již napsal dříve, není možné přesně určit vzhledem k blízkosti . Acantholyda posticalis), hřebenule borové (Diprion pini) a hřebenule ryšavé. Jehlice mohou být poškozeny také obalečem prýtovým. Bombus terrestris, až do hor.


Hlubenka skrytá - Aphelocherius aestivalis, C? Ploskohřbetka sazenicová. Ostatní škůdci – ploskohřbetky, pilatky, hřebenule, moli, smoláci, dřevokazi aj. Na těchto porostech dochází k občasným přemnožením hřebenule ryšavé. TEI – bulletin technickoekonomických informací pro lesnickou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky