úterý 24. listopadu 2015

Špirlice přesazování

Tento článek obsahuje sice pouze fotografie, ty jsou, však myslím si velmi názorné. Na fotografii můžete vidět. Při psaní této stránky, jsem se opíral. Při přesazování odstraníme zaschlé zbytky pastí a zkrátíme staré kořeny na polovinu. Zde následují podrobnosti o dvou metodách přesazování rostlin, které obvykle používám.


Vyberte si tu, která je pro vás vhodnější. Masožravá minizahrádka aneb Jak se postarat o rosnatky a špirlice. Rostliny přesazujeme jednou za dva roky. Jednou ročně přesazujeme do výše popsaného substrátu.


Staré“ špirlice musely z truhléku ven do květináče (v truhlíku jim vedle pralesu rosnatek začalo být těsno). Tváří se, že to berou s . KVETOUCÍ ŠPIRLICE (Amatérské pěstování masožravých rostlin). My přesazujeme saracenie každý rok zjara po odkvětu, mucholapky . Nůž použijeme i na rozdělení trsů špirlic nebo heliamphor. Například špirlice snese i přímé sluneční světlo. Brzy na jaře je příležitost k přesazení masožravých rostlin.


Podobně jsme obezřetnípři přesazování již dospělých rostlin, které. Druhy: Sarracenia alata, S. Jako substrát se osvědčila směs rašeliny . Co si myslíte o přesazování rostlin v zimě? No špirlice mám v rašeliništi, ty neřeším.


Nejodolnější druh špirlice nachová (Sarracenia purpurea) v přírodě roste až v. Zakládají si tak v květináči malé kolonie a při přesazování si je. Některé špirlice připomínající dlouhé trubičky, některé jsou sněhově bílé, jako . Jak jsem již někde předeslal, špirlice se mi vždy moc líbily. Krásné kytky, štíhlé, elegantní,.


Charakteristika rostliny špirlice. Péči o špirlici zvládne totiž doslova téměř každý. Sarracenia farnhamii ( špirlice ) - snáší polostín až přímé slunce, nutný je dostatek. Přesazujeme ji vždy na jaře jednou za dva až tři roky. Sarracenia psittacina ( špirlice ) - snáší polostín až přímé slunce, nutný je dostatek.


Mezi masožravé rostliny byly však špirlice jednoznačně zahrnuty až ke konci 19. Přesto každá špirlice má svoje ekologické zvláštnosti. Sarracenia) patří mezi dvouděložné semenné rostliny a řadí se do vlastní.


Jedná se o celozelenou formu špirlice nachové, tato rostlina postrádá své typické. Semenáčky postupně otužujeme a přesazujeme je když mají . Nejjižněji se vyskytující druh špirlic , poměrně nenáročný na pěstování, avšak nesnášející mráz. Jako u ostatních špirlic lze množit dělením trsů při přesazování.


Darlingtonie se obecně pěstují podobně jako špirlice , jen s tím rozdílem, že nesmí. Návod na přesazení mucholapky podivné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky