pátek 13. února 2015

Cypřišek nutkajský pendula

Netradičně tvarovaný solitérní cypřišek s mírně převislými výhony. Cypřišek nutkajský a jeho odrůda Pendula je miláčkem mezi jehličnany. Pochází se ze Severní Ameriky (Aljaška, Britská Kolumbie) a česky se . Strom dosahuje do výšky 15m při šířce 3-5m.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.

Velmi zajímavý druh s originálním tvarem- připomíná strom s jakýmsi zeleným závojem. Tvar je pyramidální se širokou . Chamaecyparis nootkatensis ´ Pendula ´ ( cypřišek nutkajský převislý). Chamecyparis nootkatensis ´ Pendula ´- má větve prohnuté, horizontální a okolní větvičky s . Jehlice jsou tmavě zelené.


Tento druh cypřišku je miláčkem mezi jehličnany. Svým nenapodobitelným tvarem připomíná strom se zeleným závojem. Jeho větve jsou prohnuté, horizontální .

Intenzita rastu, stredná. Použitie, skupinová výsadba , solitér. Pěstuje se v několika odrůdách, oblíbená je zejména odrůda Pendula se záclonovitě skloněnými větvemi.


Foto chanoo_pendula-habitus. Zpět do kategore: Moje oblíbené rostliny. K nerozeznání je od něj o pár metrů nižší smuteční forma Pendula , na kterou jako by . Hledáte cypřišek nutkajský převislý?


Cupressus nootkatensis, syn. Pochází z pobřežních západních oblastí Severní Ameriky. Dostupnost: dle vhodného termínu výsadby, . Xanthocyparis nootkatensis a další – viz taxobox,.


Crataegus laevigata ´Paul´s Scarlet´). Parametr 2: osobní odběr. Cedr atlantský převislý, cedrus atlantica pendula. Druh tohoto cypřišku dorůstá až 10m výšky. Tento kultivar snese jakýkoli půdní druh .

Má ze všech jedlí největší šišky. Uplatní se jako zajímavá solitéra. Původní cypřišek dorůstá až do výše dvaceti metrů a šíře pěti metrů.


Abies alba ´ Pendula ´, Jedle bělokorá ´ Pendula ´, viz ceník. Jedním z nejdůležitějších zástupců rodu je cypřišek Lawsonův. Fagus sylvatica ´ Pendula ´ buk lesní kultivar ´ Pendula ´. Fraxinus excelsior jasan ztepilý.


Juniperus `Sky rocket` jalovec skalní `Sky . Picea omorika, smrk omorika, Stávající, 0. Aurea´ cypřišek hrachonosný ´Filifera´ cypřišek Lawsonův cypřišek nutkajský. Pinus strobus Betula pendula Betula pendula ´Fastigiata´ Betula .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky