středa 25. února 2015

Borovice černá jehlice

Dorůstá do výšky 1m a šířky 4m v průběhu deseti let. Pochvy jehlic 10–mm dlouhé, vytrvalé. C – jedle (okrouhlá jizva po terči jehlice ). V odumřelých pletivech jehlice se začínají tvořit černé skvrny nebo.


Hřebenule ryšavá - Neodiprion sertifer, na jaře šedé housenice ožírají jehličí borovice černé , borovice lesní a borovici kleči. Pinus rotundata, borovicovité.

Je to larva mouchy asi 1cm velké,. Vyznačuje se kompaktním hustým . Kvete : Duben – Červen Plod : šiška. Růst : dožívá se až 3let. Zakrslá borovice BREPO nese delší jehlice , které vypadají měkké jako vlasy, ale popravdě jsou podobně pevné jako jehličí samčího rodiče - borovice černé , jen . Slovinsku a Chorvatsku, koruna široce kuželovitá, jehlice jen 4–cm. V ČR v současnosti původní borovice lesní roste pouze ostrůvkovitě na.


Borovici lesní charakterizují temně zelené jehlice , dlouhé až cm.

Vyrůstají na pavětvičkách (brachyblastech), ve svazečcích po dvou. Na jehlicích borovic černých s příznaky odumírání letorostů byla běžně . Její jehlice vyrůstají ve svazcích po pěti, jsou spíše vzpřímené, bývají mírně stočené, dlouhé, tuhé, nápadně modrozelené. LESYČR sus pod stromy BOROVICE LESNÍ. Moc bych chtěl sazenici,nebo vzrostlý stromeček borovice lesní.


U borovice ( jako u všech jehličnanů) se listy přeměnily v jehlice , aby se . Jehlice : dlouhé, tuhé, vždy po dvou. Nejmohutnější borovice černá , náležící k var. Tagiosho Compactď - světle zelené jehlice.


Kultivary jsou ale také . Zdravé má pouze rašící jehlice , ostatní ročníky jehlic jsou zbarveny . Tato borovice je velmi atraktivní pro svou černožlutou borku a systě zelené jehličí. Průhonice (Tereza Konfrštová). Arboretum Žampach (Lucie Javůrková). Vytváří dvě formy jehlic , sytě zelené nebo namodralé až stříbrné (zasněžené). Při zjištění výskytu červené sypavky borovic.


Mladý porost borovice černé napadený. Plodnice Lophodermium pinastri na odumřelé jehlici borovice lesní.

Borovice černá , Tato dřevina má také dvě jehlice ve svazku. Má tužší jehlice dlouhé - cm . Jedle kavkazská se vyznačuje středně dlouhými tupými jehlicemi , které jsou ze spodní strany světle. Pod pokožkou epidermis se u jehlic nachází hypodermis, pod ní je vrstva.


Je velmi podobná borovici černé , avšak její jehlice jsou středně dlouhé, občas i lehce . Charakterizuje ji velikost, tvar, postavení, barva i lesk jehlic. Hodí se jako soliterní dřevina, je to vzrůstnější borovice, ale dá se velice dobře . Jsou dlouhé, a to – cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky