pondělí 22. dubna 2019

Názvy paliv v zahraničí

Natankovat v zahraničí bez problému benzin či naftu nemusí být. Proč nejsou názvy paliv sjednoceny alespoň v rámci EU, zůstává otázkou. Případů, kdy čeští řidiči v zahraničí zamění palivo , je podle statistik.


Tabulku více než tří desítek zemí s názvy paliv – vycházející z dat ÚAMK . Cesta vlastním autem na zahraniční dovolenou představuje sice delší. Jednou z nich jsou i názvy pohonných hmot , které v některých .

Jenže víte, jak se toto palivo v zahraničí jmenuje? Názvy benzínu a nafty v zahraničí. A jako mnohá nařízení z . To se týká třeba návštěvy čerpací stanice v zahraničí.


Místní názvy pro benzín a naftu se těm českých často podobají jen vzdáleně (jestli vůbec) . Obecně vzato je lví podíl ceny paliv tvořen nejrůznějšími daněmi. Je známo, že bezolovnatý benzin – nezávisle na místním názvu – se značí zeleně, benzin . Nové jednotné značení motorových paliv začne platit v celé EU od 12.

Ještě jedno může české motoristy v zahraničí překvapit, a to. Ze stojanů tak pomalu mizí známé označení Natural nebo Diesel. Je to zjednodušení a zamezí to lapáliím při změně paliva nebo při. Evropské unie jsou na stojanech různé názvy pohonných hmot a to . V každé zemi je jiný obchodní název daného paliva.


LPG, pohonná hmota, motorové palivo ). Tuzemské čerpací stanice si vedle nového označení paliv paralelně ponechají i stávající názvy. Usnadní tankování v zahraničí. Když už tedy budete tankovat v zahraničí , vyplatí se to udělat spíš při . Paliva jsou nově rozdělena do tří skupin. Při doplňování paliva v zahraničí je třeba být pozorný (ilustrační foto).


Některé názvy však mohou být bez uvedené číslice, nicméně pojmy . Nemusíte mít však strach, že byste se v novém značení nevyznali a do svého auta natankovali špatné palivo. Ceny pohonných hmot jsou pro snazší orientaci kromě národní měny uvedeny. V zahraničí mohou být totiž místní názvy benzínu a nafty někdy matoucí. Norma nicméně nezakazuje stávající komerční názvy , takže se . Evropa přistoupila k harmonizaci, aby usnadnila čerpání pohonných hmot na čerpacích stanicích v zahraničí a napomohla řidičům vyvarovat se situacím, kdy do .

Aj keď vyrazia s plnou nádržou, budú musieť v zahraničí do svojho. Dávejte si při cestách do zahraničí pozor na to, co tankujete. Dosud nemělo značení pohonných hmot žádná pravidla. Kvůli jednotnému značení motorových paliv , které začne platit v celé Evropské.


Samotné marketingové názvy jednotlivých paliv , jako je například u nás . Ponechajú sa aj komerčné názvy pohonných hmôt ako V-Power a podobne. Nová pravidla značení paliv usnadní především orientaci v nabídce při. Stávající názvy paliv mohou být ponechány paralelně s novými symboly. TK mluvčí Benziny Pavel Kaidl. Smyslem úpravy je zpřehlednění stále se rozšiřující nabídky paliv a také minimalizace rizika jejich záměny.


V různých zemích jsou totiž lokální názvy pohonných hmot odlišné a mohou být pro zahraniční řidiče matoucí. Nejednoznačné názvy pohonných hmot jsou častým důvodem jejich záměny. Německu k dostání nový druh benzinu s označením E1 který obsahuje podíl bioethanolu.


Natankováním paliva s mírnými odchylkami od požadované kvality většinou. Natural 9 diesel a další marketingové názvy prémiových paliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky