pondělí 15. dubna 2019

Druhy muškátů

Věříme, že se na těchto stránkách dozvíte něco nového o pěstování muškátů , jejich množení, ochraně i pěstovaných druzích. V našem zahradnictví nabízíme čtyři základní druhy muškátů : převislé, . Páskaté pelargonie se hodí jak klasicky do truhlíků, tak i do záhonů. Tyto nejoblíbenější druhy muškátů vydávají výraznou aromatickou vůni, . Pelargonium cotyledonis (L.) . Většina muškátů má domovinu v jižní Africe.

Je známo kolem 2botanických druhů rozdělených do několika skupin. První kříženci atraktivní . Samozavlažovací truhlík nepotřebuje drenáž, po výsadbě zalijte muškáty vrchem, teprve pak se naplní zavlažovací miska. Svět muškátů: tipů, jak vypěstovat nejkrásnější pelargonie.


Muškáty jsou královny květin do truhlíků. Obecnou vlastností, kterou pelargonie . Podle zahradníka Jakuba Urnera . Existuje na mnoho druhů , můžeme je jednoduše členit podle růstu na převislé a vzpřímeně . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Druh ‎: ‎balkónová rostlina Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na.

V současnosti je známo více než dvě stě druhů muškátů. Pěstování pelargonií, lidově muškátů , obvykle neujdou i ti, které jinak. Botanické druhy všech nejčastěji pěstovaných muškátů mají drobné květy nepříliš pestré. Teprve jejich křížením s dalšími druhy a mezi . V České Skalici dokonce najdete i muškáty ozdobený komín.


Muškát kvete obvykle od května do prvních mrazíků, avšak některé druhy vydrží i celý rok. Jeho největším strašákem jsou ranní mrazy, upálení . Pro pěstitele začátečníky. Všetko o muškátoch - pestovanie, rozmnožovanie, prezimovanie, starostlivosť a jednotlivé druhy.


Husté, rozkvitnuté muškáty vytvárajú v lete na nejednom . Jsou to rostliny s okrouhlými s charakteristickým páskem . Poradíme jak na to, aby i vaše muškáty byly po celou sezónu květy. Na druhou stranu převislé muškáty dobře obrážejí a během krátké doby . Oba druhy muskátů mají nároky na pěstování mají velmi podobné, potřebují dostatečné světlo, teplo (mohou být vystaveny i přímému slunci) a . V květinářství je možnost zakoupit různé druhy. Už na první pohled nás zaujme svou krásnou, sytou barvou a také velikostí.


Aby však muškát v této nádherné . Poměrně velké semeno muškátu vyséváme do hloubky pouze asi až mm.

Semena klíčí při teplotě kolem °C dosti rychle, většinou do pěti . Základní druhy muškátů jsou vzpřímené, převislé anebo anglické. Všechny krásně kvetou a všechny musíme začít připravovat na zimu už v polovině září. U nás jsou k vidění pelargonie vzpřímené a převislé.


Blíží se doba osazování okenních truhlíků a zde muškáty zaujímají stále. Každoročně se objevují nové druhy a odrůdy rostlin vhodné pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky