čtvrtek 25. dubna 2019

Ježek bělobřichý potrava

Potrava ježků by měla obsahovat maximum bílkovin a vlákniny. Ježek bělobřichý je přátelský a dá se snadno ochočit. Zařazení, přirozená potrava , přirozené prostředí a způsob života.


Hrubým odhadem ježek potřebuje denně – lžíce potravy , což je – 1kalorií. Pozor na nadváhu, ta je u ježků velmi častá a pozná se .

Není třeba ježčeti odvažovat potravu přesně na gramy. V prvním případě ježka nijak v jídle neomezujeme, spíše mu hodně přilepšujeme, aby mohl být . Základní složku potravy by v ideálním případě měl tvořit hmyz. Jelikož je ježek hmyzožravec, nejlepší potravou jsou pro něj různé . Průměrný věk ‎: ‎Cca roky Váha ‎: ‎Mini linie: do 3g, Medium linie: 350-5.


Bobule tvoří důležitou součást stravy afghánských ježků na . Nejčastěji u nás chovaným ježkem je ježek bělobřichý.

Denní dávka je až lžíce potravy , přibližně – 1kalorií. V létě asi měsíc až měsíc a půl spí letním spánkem (estivace), kvůli nedostatku potravy. Je aktivní při teplotě - 30°C, když je . Jeden z nejmenších druhů ježků.


Tyto základní pokyny první pomoci ježkům jsou určeny lidem, kteří se snaží ježkům pomoci a neví o jejich ošetření a potravě prakticky nic. Složení této směsy i dávkování se mění s váhou ježka (viz. dále). Chováme ježka: Připravila jsem si pro vás sérii článků o domácích mazlíčcích,. Potrava pro ježka - Dobrý den, máme na zahradě u domu ježka. Dobrý den paní Kubátová, kočičí granule jsou pro ježky trošku trvdé na zuby a ježkům se pak zuby rychleji obrušují, ale při občasné.


Chovatelské šlágry: Živý kaktus aneb ježek bělobřichý. Potrava , jak jsem již předeslala, by neměla být jednotvárná. Dle zkušeností, jsou tyto granule vyhledávanou pochoutkou i pro ježky bělobřiché , chované v bytech.


Ježkům tato potrava velmi chutná. Z dalších ježků potom ježek bělobřichý (Atelerix albiventris), který pochází z oblasti od. Pravidelně je třeba vymývat misky na potravu a vodu.


Je v nich nejvíc zastoupený právě ježek bělobřichý , méně pak.

Dalším vybavením jsou misky na potravu a vodu, nejlépe těžké keramické. Chovat se může například ježek bělobřichý , ježek alžírský nebo africký. Jako potravu mu tedy předkládejte jakýkoli krmný hmyz - například . V přírodě se ježek bělobřichý dožívá asi let, v zajetí cca 4-let. Keltové tvrdili, že ježek je čarodějnice v přestrojení. Kříženec ježka bělobřichého (Atelerix albiventris), známý jako africký trpasličí ježek,.


Tento ježek v přírodě nikde nežije. Byl vyšlechtěný přímo jako domácí mazlíček. Vznikl křížením ježka alžírského a ježka bělobřichého a dožívá . Vše záleží na okolnostech, za jakých se s ježkem potkáme.


Při společném ubytování ježků je nutné dávat potravu do více misek, aby měl každý ježek přístup k . Takový ježek má přibližně velikost dlaně dospělého člověka. Ježka bělobřichého nikdy nevypouštějte do volné přírody, nepřežil by.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky