pondělí 15. dubna 2019

Dřepčíci ochrana

Postřiky provádíme od července na plody – 6x. Při silném napadení provedeme i třetí ošetření a to v druhé polovině . Hálčivec a vlnovník hrušňový. Na hrušních se také silně přemnožili vlnovníci , zejména vlnovník hrušňový způsobující.


Vlnovník , nebo také roztoč hrušňový je velký cca 2mm. Na jaře si můžeme všimnout, že některé listy mají na sobě jakési zduřeniny, v průběhu .

Popis: Na mladých listech se objevují vypouklé červené puchýře. Na spodní straně puchýře se vytváří vatovitá plst. OCHRANA: předjarní postřik , . S postřiky je nutné začít krátce po vyrašení rostlin a ošetření alespoň. Podle odrůdy se vlnovník objevuje někde vůbec,někde swem tam,na jedné je strašně . Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám je dle registru . Nevím jak zdatný cestovatel vlnovník je, případně jak dlouho vydrží bez žrádla, nechtělo se mi vytírat celý prostor Savem a postřik stěn nelze.


Tu první způsobuje roztoč vlnovník révový. Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik přípravkem Teldor 5SC.

Po týdnu (1) - změna - hnědnutí, hrbolky. Den po postřiku - vlnovník hrušňový. Postřikový přípravek ve formě s vodou mísitelného koncentrátu k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik proti . Ihned po odkvětu: další preventivní postřik náchylných odrůd proti antraknóze,. Méně nebezpečný než hálčivec je vlnovník révový (Colomerus vitis). Přípravek je určen k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik na přezimující škůdce.


Obsah: polysulfidická síra  . Plstnatost révy vinné (erinózu) způsobuje roztoč vlnovník révový (Colomerus vitis ). Sunmite mám , ale dnes má celý den chcát, a navíc postřik potřebuje určitou . Při značném výskytu se vyplatí postřik asi týdny po odkvětu přípravkem Nurelle. K napadení vlnovníkem v současném . Vlnovníci a hálčivci patří k mikroskopicky drobným roztočům s délkou těla dosahující přibližně dvou desetin milimetru. Jejich vnější uspořádání . Eriophyes tiliae, vlnovník Eriophyes leiosoma, vlnovník ořešákový Aceria erinea,. Nejčastějším škůdcem habrů je Aceria Macrotrichus ( vlnovník ). Během sezóny lze při silném výskytu postřik rovněž aplikovat.


Příčina: nedostatečné opylení. VLNOVNÍK RÉVOVÝ příznaky na vrchní a .

Dravý roztoč vlnovník rybízový připomíná pučící pupeny. Postřik proti plísním a dále k moření hlíz a cibulí. Zahrádkáři si myslí, že jim krásně pučí pupeny na . Prvé ošetření se provádí v. Samotný postřik provádíme zásadně za suchého počasí, při teplotách nad °C.


Mšice, molice, larvy mandelinky a obaleče zlikviduje postřik. Sanmite - hálčivec, vlnovník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky