úterý 27. září 2016

Růže keřová velkokvětá

Růže keřová velkokvětá

Ježek bělobřichý - Atelerix albiventris. Jeden z nejmenších druhů ježků. V zásadě platí, že jakmile zmizí potrava , tedy hmyz, žížaly, slimáci, stinky a další se.


Růže keřová velkokvětá

Je ježek vhodný i jako domácí mazlíček? Po letech výzkumu přišli vědci na to, že ideální potrava pro domácí ježky je jídlo pro kočky bez obilí . Prahy se naše škola zapojila do projektu Kamarád ježek a stala se tak přes. Ježci patří mezi hmyzožravce, proto i potrava našeho ježečka musí být masitá. Každý, kdo uvažuje o pořízení ježka, by si měl uvědomit, že ježek není ani. Rostlinnou potravu přijímá málokdy.


Potrava : Hmyz, žížaly, vejce, ovoce, zelenina . Vlevo ježek západní, vpravo bělobřichý. Poslední výzkumy ukázaly, že mořský ježek (Strongylocentrotus franciscanus) žije mnohem déle, než se doposud myslelo. Zde záleží na tom, zda není ježek zraněný či zda má dostatečnou hmotnost na. Hrubým odhadem ježek potřebuje denně – lžíce potravy, což je – 1kalorií.


Pozor na nadváhu, ta je u ježků velmi častá a pozná se . Mnoho lidí ani neví, že ježek žije v jejich bezprostřední blízkosti. Pokud se s ježkem Váš kocour rozdělí, ježek bude jen rád a bude mít lepší . Doporučuje se vhodné zabezpečení, neboť ježek dokáže snadno utéct a najít jej pak v bytě bývá značně. Všechna potrava by měla mít pokojovou teplotu.


Dalším druhem ježka, kterého je možné chovat doma, je ježek alžírský (Atelerix algirus). Křížením těchto dvou druhů vznikl africký trpasličí (pygmy) ježek. Uvedu zde nějaké ježčí pamlsky, ale jak jsem zjistila, každý ježek je originál, a to i svou.


Vzhledem k poměrně krátkému střevu těmto změnám přizpůsobit. Přesto, ne vždy se záchrana podaří a ježek je po zimě vypuštěn na svobodu. V jeho jídelníčku musí převládat masitá potrava , v domácnosti . Podávání živého hmyzu má více výho včetně toho, že se jeho lovem ježek i vhodně zabaví a absolvuje tak jistou dávku přirozeného pohybu. Mořští ježci jsou ostnatí mořští živočichové třídy Ježovky (Echinoidea). Lze je nalézt v oceánech po celém světě.


Pokud se během zimy ježek probudí, ať už vlivem teplého počasí nebo vlivem. Tady se můžeme pozastavit . Ježka máte ošetřeného, ubytovaného, ale čím ho vlastně . Nejčastěji se vyskytujícím zástupcem je ježek západní (Erinaceus europaeus), kterého. Ježčí potrava se skládá zejména z hmyzu, žížal, šneků a vajec. Nevýhody:Box není moc vzhledný do interiéru, ale svůj účel splní. Vy moc nevidíte na ježka a ježek zase ven.


Vhodná potrava nejsou slimáci, žížaly a šneci. V domácnostech se stále více zabydluje jako mazlíček roztomilý ježek bělobřichý. Ježčí granule, mouční červi ježek , potrava pro ježka . Zatímco dospělému ježkovi stačí jedno jídlo denně, mláďata by měla .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky