čtvrtek 29. září 2016

Pilatka švestková postřik

Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Tělo dospělé pilatky švestkové je téměř černé, 4-mm dlouhé. Anglický název ‎: ‎Plum sawfly, Plum fruit sawfly Co dělat, aby pilatky nezničily celou úrodu švestek? Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak alternativní – i ostatní skupiny . Na slivoních škodí dva druhy pilatek, a to pilatka švestková (Hoplocampa minuta) a pilatka žlutá (Hoplocampa flava).


Pro ochrany považují za jeden druh. Pilatka švestková a žlutá. Popis: Způsobuje červivost mladých plodů. Na mladých plodech těsně po odkvětu najdeme drobné černé otvory. Uvnitř puchýřku se nachází vykladené vajíčko.


Sep V produkčních výsadbách slivoní se společně vyskytují a škodí dva druhy pilatek. Jedná se o převážně černě zbarvenou pilatku švestkovou. Jakmile se první květy otvírají je již postřik neúčinný. Další škůdce, který se na nás chystá je pilatka švestková , je to drobná muška, šedočerné barvy, několik . Přírodní přípravky na ochranu rostlin proti červivosti třešní, slivoní a jabloní. Bio ochrana proti pilatkám.


May Je to přesně tak, jak tušíte, larva pilatky za svůj larví život několikrát přeleze a zničí těch švestek víc, než se v zemi zakuklí. Myslím, že vliv postřiku proti pilatce na výši úrody se přeceňuje. Když je rok švestek, je jich všude plno, postřik nepostřik. Asi bych to taky nechal . Na postřik proti pilatce mám takovou pomůcku.


U pozdních ošetření a vysokého množství postřikové kapaliny vzni-. Proti pilatkám je postřik DDT velmi účinný, trochu méně účinný je proti . Martiš s tím, že nejvhodnější pro postřik je doba odkvétání. Ochrana slivoní Rozhodující škůdci: pilatka švestková a žlutá, druhá generace obaleče švestkového. Fakultativní (nepravidelně se vyskytující) cho- roby a . Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková a žlutá, je nutné zasáhnout postřikem v době, . Základní postřik (nutný) odrůd náchylných k chorobě na počátku rašení pupenů.


Nejčastějími původci červivosti peckovin jsou obaleč švestkový a pilatky. Samice pilatek vyhledávají bílé květy švestek a sliv, resp. Jun Důvodem může být pilatka švestková , která dokáže ohrozit až 90. Přímá ochrana spočívá v postřiku insekticidy, a to nejlépe ve druhé . Registrované použití postřiku CALYPSO 4SC.


Jarní postřik - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Decis Protech ovoce, zelenina postřik proti savým a žravým škůdcům. Mšice švestková (Broskvoně ) - ve . Apr Pokud postřik vynecháme nebo se opozdíme, připravíme se o část úrody.


Ošetření v době květu proti pilatce švestkové. První postřik provedeme ve stádiu květu tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky