pátek 27. května 2016

Černucha koření

Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání . Nigella sativa) z čeledi pryskyřníkovité (Ranunculaceae) – lidově černý kmín – je. AWA superfoods Černucha setá mletá Černucha neboli černý kmín se používá jako koření. Nejvíce se užívá na Balkáně, Turecku, Indii, a na Středním Východě.


Černucha koření

Semena se používají jako koření. Můžeme ho použít do salátů, při pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby nebo k dokořenění . Popis: Tato jednoletá rostlina pochází ze Středního východu a jižní Evropy. Snižuje krevní tlak a hladinu krevn.


Působí proti virům, bakteriím, plísním, zlepšují trávení. Ač je u nás černucha pěstována přesevším jako okrasná . Však černuchu u nás znají hlavně zahrádkáři právě pro její okrasnou hodnotu, ale jako koření jen málokdo. Což je škoda – od starověku až do . Cibulové semínko ( Černucha setá, Kalonjee, Nigella).


Jako koření se černý kmín používá při pečení vepřového, drůbežího i hovězího . Běžný název: Egyptský černý kmín, planý kmín, černuc, šabrej, smrkačka, černucha , černé koření , zlato faraónů, nigella, kmín římský, cumin, black-caraway , . Osolit, posypat kořením dle chuti, pokapat olivovým olejem a promíchat. Koření černucha mi moc chutná, poprvé jsem si přivezla také z Egypta a teď kupuji U . Dobře chutná a navíc bojuje proti mnoha zdravotním potížím. Dopustit na ni nedali už . Pochází ze Středomoří a znali ji už Asyřané před více než třemi tisíci lety. Lahvička s olejem z černuchy byla nalezena dokonce v . Je to prastaré koření i léčivo.


Našla se dokonce v hrobce . Kalinji (semena Černuchy seté) lidově nazývané černý kmín jsou vhodná do sladkých i. V malých dávkách je to tedy koření prospěšné zdraví. Osolíme, posypeme kořením dle chuti, pokapeme olivovým olejem a. Dokonce působí proti střevním parazitům. Používá se proti plynatosti, podporuje činnost žaludku, jater a střev.


Černucha koření

Jednodruhové koření Balení obsahuje 50gr. Shams Černucha - černý kmín. U nás známá jako Černucha setá nebo také černý kmín. Má příjemnou vůni i chuť . Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal.


Modře, bíle až růžově kvetoucí černucha získala svůj lidový název podle černé barvy semen, která se dříve využívala jako lék nebo koření. Aroma: černucha téměř nevoní, pouze při mletí nebo žvýkání se z ní uvolňuje aroma vzdáleně se podobající . Složení výrobku: Černucha - kmín černý 1. Množství: Tento výrobek není prodáván samostatně. Musíte vybrat alespoň 1 . Speciálka na koření Kopra. Adresa: Rooseveltova 790. Kalinji je též zvaná černucha , semena černé cibule či lidově černý kmín.


Černucha koření

Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako. V medicíně se semena používají k léčení dýchacích obtíží, alergií, horečky, chřipky, astmatu a rozedmy plic .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky