úterý 19. ledna 2016

Akaricidní účinek

Někdy se též používá termín miticidy (z anglického označení mite). Další složky mají repelentní účinek, a to znamená, že parazity . Nepoužívat v místech s rezistencí parazitů vůči účinné látce. Veterinární léčivý přípravek má systémový insekticidní a akaricidní účinek. Ctenocephalides felis) trvající 12 . Blechy a klíšťata jsou vystaveny působení účinné látky okamžitě po kousnutí nebo . Dělení insekticidů a akaricidů podle chemického složení - původu. Většina výrobků účinkuje na všechna vývojová stadia blech, . Trvalý akaricidní účinek po dobu až týdnů proti klíšťatům.


Akaricidní účinek

Využívá se karbaryl (karbamát), sulfiram (organický derivát síry), benzylbenzoát ( fenolová sloučenina). Akaricidní účinek má i benzimidazol tiabendazol. Určitý akaricidní účinek má ošetření sirnatými přípravky, které se využívají v ekologickém pěstování také proti padlí révy.


Ošetření těmito přípravky se využívá. Insekticidní i fungicidní systémový účinek. Léčba a prevence zablešení po dobu až měsíců. Fipronil je insekticid s akaricidním účinkem proti blechám, klíšťatům a všenkám u psů. Přípravek má stálý akaricidní účinek a repelentní . Má repelentní a akaricidní účinek proti vybraným druhům – odpudí a zahubí.


Akaricidní účinek

Porovnání tří in vitro metod testujících akaricidní účinek esenciálních olejů vůči čmelíkům kuřím (Dermanyssus gallinae). Je ale pravdou, že některé insekticidní přípravky mohou současně vykazovat i účinnost akaricidní. Někdy jsou insekticidní přípravky účinné jen na mšice, a jsou.


Prevence množení blech potlačením vývoje vajíček (ovicidní účinek), larev a jejich. Jiní autoři popisují za daných experimentálních podmínek akaricidní účinek u . Zobrazit detail - Foresto 4. Rhipicephalus spp, Dermacentor spp. Jedno ošetření zajišťuje repelentní účinek (zamezující sání krve) proti.


Akaricidní účinek

Již po několik století je znám skabicidní účinek síry a roztok monosulfiramu se jako lokální akaricid používá již řadu let. V humánní dermatologii se používá . Důkaz přímých akaricidních účinků stříbra na organizmus roztočů otevírá nové možnosti pro boj s roztoči jednak v domácnostech pacientů . Jako součást léčebné strategie při kontrole alergie na bleší kousnutí . Léčba napadení všenkami (Felicola subrostratus). Aplikace dexametazonu z hlediska jeho protizánětlivého účinku je.


Na srst zvířete lze nanášet repelentní a akaricidní přípravky s dlouhodobým účinkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky