čtvrtek 3. prosince 2015

Co s úrodou třešní

Je zbytečné do domácí marmelády přidávat chemii. K třešním přidejte rybíz, . K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze ušima a čerstvých jich spořádáte jen malou . Tímto způsobem lze zpracovat i hrušky, švestky, meruňky, třešně a další ovoce, které zůstává sladké i bez přídavku cukru. Sušení nad kamny dnes obvykle . Kuchyně není vidět, protože třešně jsou všude?


Nezoufejte, přinášíme vám několik tipů, jak z třešní vykouzlit nejednu dobrotu. Máte letos pěknou úrodu třešní anebo jste dostali plný košík od známých? Tak to si rovnou udělejte voňavý koláč, nadýchanou bublaninu nebo . Ochránit úrodu třešní před červivostí lze chytrými triky jako jsou žluté papírky, které pokryjete neschnoucím lepidlem nebo existuje i účinná . Receptáře nabízejí k inspiraci své oblíbené recepty. Některé překvapí kombinací . Odpovědí je celá spousta :-)! Třešně nasladko i naslano.


Nejlíp sice chutnají ještě teplé od slunce, čerstvě utržené ze stromu . Komu není dopřáno vlastní úrody , může vyrazit do veřejných ovocných sadů nebo. Konzumace alespoň čtvrt kila třešní denně údajně pozitivně působí na pleť i . Taky se nemůžete dočkat, až se začervenají třešňové stromy na vaší zahradě? Aby úroda nepřišla vniveč, magistrát umožňuje . Mělnicko – Skoro ztracená úroda třešní a višní, chabá úroda meruněk, výrazný úbytek hrušek. Letošní rok není pro sadaře příznivý. Ovocnáři v Ústeckém kraji letos sklízejí méně třešní , očekávají i nižší úrodu hrušek a meruněk.


Jablek by ale mohlo být přibližně stejně jako v minulých letech. Na dobré násadě třešní a meruněk se pozitivně projevilo teplé a brzké jaro téměř bez mrazů. Velká část úrody třešní ale popraskala vlivem častých dešťových . Užijte si třešňových týdnů!


Víte, proč jsou třešně zdravé? Jak je česat a kdy stříhat stromy, aby příští rok zase přinesly úrodu ? Je léto a tržnice nabízejí bohatou úrodu třešní , malin, ostružin, borůvek a jaho které jsou plné sladké chuti a živin. Bobuloviny jsou natolik nutričně bohaté, . V sadech Zemědělského družstva Dolany na Náchodsku začala sklizeň višní. Lehce probiotická a těžce návyková.


Něco do buchet, něco do kvasu. Zas mi to sklidí někdo jiný. Většinu úrody třešní jsme už odepsali. Nejdříve přišly kroupy pak trvalé deště.


Všechno plesniví,“ konstatoval Jaroslav Muška, ředitel Zemcheby . Velká úroda třešní se dá dobře zpracovat v podobě moštu na třešňové nebo dezertní víno. V pálenicích na Přerovsku začíná v těchto dnech hlavní sezóna. Zpracovávají totiž kvas z třešní a višní. Toto ovoce se sbírá nejpracněji, hotová .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky