čtvrtek 3. prosince 2015

Bříza list účinky

Dá se říci, že je bezpočet možností, z jakých lístečků si připravit čaj. Nejenže nechutnají stejně lahodně, ale především ovlivňují v těle různé . Silné močopudné účinky , čistí, odvodňuje a detoxikuje tělo. Při snížené funkci ledvin, ledvinových kamenech, zánětech močových cest. Březové listy mají dezinfekční účinky.


Málokdo ale ví, že bříza bělokorá má také léčivé účinky.

Co se léčivých účinků týče, z břízy se používá pro tyto účely hlavně list , někdy ale i . Již jako klučina jsem musel povinně sbírat, sušit a odevzdávat březový list , . Listy a pupeny: březen až červen. Míza břízy je pro své účinky ceněným produktem, nicméně ve volné přírodě je její sběr. Kvalitní sušená jednodruhová bylina určená k použití jednotlivě nebo do bylinných směsí.


List se sbírá v květnu a červnu. Protizánětlivé účinky léčivých složek březového listí chrání před . Mladé listy břízy sbírané na jaře hned po jejich rozvití jsou z herbářů a bylinkářské literatury známé pro své léčivé účinky. Pampeliška kořen i list 25g, bříza list 20g, maliník list 20g, kopřiva list 20g, bezinky.

Pro diuretické účinky navýšíme dávku na lžičky na 1ml vody. Drogou břízy je především list , užívá se i pupen a míza. Bříza má velmi všestranné využití.


Cena s DPH ‎: ‎2- CZK Přepočtená cena ‎: ‎EUR Cena bez DPH ‎: ‎2- CZK Přepočtená cena bez DPH ‎: ‎EUR Maliník list, g - Dr. Byliny a bylinné směsi Dr. Betula pendula, je strom. Složení: lihový extrakt, bříza list Dávkování: 3x denně kapek do dcl. Také sporýš a skořice mají antioxidační účinky.


Přispívá k normálnímu činnost trávicí soustavy, močových cest, ledvinnbsp;a detoxikaci organismu. Stimuluje hladinu cholesterolu v . Posiluje průtok krve srdcem, reguluje krevní oběh, má uklidňující účinky , . Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky. Sušené jednodruhové byliny a jejich léčivé účinky.


Vyrábí se z něho éterický olej, který má pozitivní účinky na dýchací cesty,. Eukalypt má antiseptické, protizánětlivé a tonizační účinky. Latinsky: FOLIUM BETULAE.


Má močopudné, dezinfekční a potopudné účinky. Příznivě působí jako odvodňující prostředek zejména při otocích.

Výluh se používá jako čistící prostředek uvolňující ucpané póry. Má silné antirevmatické účinky. U nás se bobkový list (vavřín) používá jako koření, a to především do kyselejších jídel. U bobkového listu byly prokázány pozitivní účinky i na nervový a imunitní systém.


Popova Lymfa – detox: Originální. Heřmánek, lípa, levandule, máta i lékořicový kořen mají relaxační účinky a potlačují. Detoxikační Ostružiník list , bříza bělokorá list , jahodník list ,. Přeslička rolní – nať – má hojivé účinky , pročišťuje celý organizmus, zpevňuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky