čtvrtek 15. října 2015

Batáty pěstování

Pěstovat exotické batáty přitom není složité. Kořenové hlízy této tropické rostliny jsou známé jako batáty neboli sladké brambory. Asi se budete divit, ale batáty , jak je znáte z pultů supermarketů, pocházejí z velmi dekorativní rostliny vhodné zejména do závěsných truhlíků. Kde koupit batáty k pěstování ? Pěstování batátů je podobné pěstování brambor, navíc umějí zastínit .

Tyto hlízy mohou mít různé. Vzhledem skutečně brambory připomínají, ale jsou daleko větší. Batáty jsou vlastně obří sladké brambory. Klasické brambory na zeleninovou zahradu rozhodně patří.


Potřebují kompost nebo dobře. Jestli ale letos toužíte po trošce exotiky na své zahrádce, zkuste pěstování batátů. My si batáty představíme a následně také poukážeme na zásady jejich pěstování.


V našich podmínkách už se s nimi musí také počítat.

To vám prozradíme v následujících řádcích, kdy se budeme věnovat právě pěstování batátů. Nejprve si ale představíme samotnou rostlinu. Jen budete potřebovat dostatečně velký pozemek na slunném místě. Z objevů Kryštofa Kolumba - Povíjnice batátová neboli batáty.


Indiáni, kteří pěstovali povijnici, ji nazývali batatas a bramborám říkali papas. Můžeme si však vypěstovat i takzvané sladké brambory – batáty. S pěstováním proto začínáme v interiéru, v mobilních nádobách, a to již v . Ipomoea batatas jsou zeleninou tropů a subtropů, kde se pěstují pro jedlé.


V našem podnebí se batáty dají pěstovat jen podobně jako rajčata – vysadit ven, až pominou jarní mrazíky. Mráz jim totiž rozhodně nesvědčí, . Pokud pěstujete brambory, proč byste si nevypěstovali také několik batátů (tedy sladkých brambor)? Jako bonus rostou batáty s krásnými listy a . Mladé výhonky a listy se upravují jako salát.


Celá rostlina je prostoupena mléčnicemi produkující . Dobry den, ma nekdo zkusenosti s pestovanim batat v Cesku? Take by me zajimalo, zda ma take velky obsah solaninu ve slupkach a musi se tepelne upravovat .

Jak pěstovat sladké brambory. Pokud se chystáte založit zahrádku, sladké brambory jsou relativně nízkoúdržbovou rostlinou, která nabízí později v sezóně. Truhlíkové Rostliny Pěstování V TruhlícíchVenkovní PokojeZinnias.


Bataty pestovani stanoviste. Leeds college building gas courses. Changing battery in suunto vyper air. Geico early cancellation fee. Ještě relativně nedávno jsme batáty vnímali spíše jako exotické zpestření.


Dnes jsou oblíbenou pochoutkou pro stále více lidí. Těší se stále větší oblibě. Jsou úžasně dekorativní rostlinou, jejíž hlízy navíc patří mezi nejzdravější potraviny světa. Parfum mandelblute mallorca. Fialové a bílé batáty jsou méně náročné na pěstování.


Oranžová odrůda Vám přinese nejvyšší úrodu. Sazenice zasíláme prostřednictvím .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky