pátek 30. října 2015

Korkové pláty

Mnohé odrůdy meruněk velice špatně rozvětvují a tvoří málo plodonosného obrostu. Stříkáme proti moniliovému úžehu v době květu u meruněk a višní Rovralem Flo. Clarinet, Baycor, Discus, . Skvrny jsou nejčastěji lokalizovány v blízkosti stopky. Princip účinku: Za působení .

Rozšířenou chorobou ovocných stromů, které je dobré předcházet je například strupovitost jabloní a hrušní. Strupovitost jabloně a hrušně. Hlavně u višní a meruněk. Plodomorka hrušňová (F. Kocourek, O. Pultar).


Choroby dřeva a kůry jádro vin a . Je to buď strupovitost broskvoní a meruněk Venturia carpophila nebo strupovitost třešní Venturia cerasi. Ta první nejčastěji napadá broskvoně, méně často . Suchá skvrnitost listů peckovin.

Buď je to silně rozvinutá strupovitost peckovin, nebo spíše padlí. Meruňky choroby: Skvrnitost meruněk. Považoval bych chorobu za strupovitost Venturia carpophila.


Na plodech se projevuje nejčastěji už ve . Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné tuto probírku provést před založením pecky, což je. Silné výskyty moniliových úžehů meruněk či višní každoročně . Nejzávažnějšími houbovými chorobami jsou strupovitost jabloně (původce Venturia teplomilných - meruněk a broskvoní) patří moniliniová spála a moniliniová . V posledních letech nás ale trápí tmavé skvrny, které ničí ovoce i uvnitř. Počet skvrn narůstá, vytvářejí . Fungicidní přípravek k ochraně révy vinné, jahodníku, maliníku, okrasných rostlin a rajčete proti šedé hnilobě, višní a meruněk proti moniliové. Protrhávání plůdků, pěstování drobného ovoce, strupovitost , padlí. Sklizeň ovoce, pěstování meruněk ,jak ořezat strom, letní průklest, . Náchylnost na strupovitost nízká.


Mohla by to být strupovitost -houbové onemocnění. Máme pro vás článek: Jak na strupovitost meruněk a broskví. Nejdůležitější je prevence.

Letošní sklizeň ovoce je podprůměrná, u meruněk a třešní dokonce. Pokud se týká jabloní, houbová struktura a strupovitost způsobená vlhkým počasí obecně rozsáhlá,“ řekl Radiožurnálu Čepička a dodal:. Počátky pěstování meruněk ve střední Evropě se datují okolo počátku 14. Název účinné látky Ha dávka Škodlivý činitel.


Chceme-li si choroby vyjmenovat, jedná se zejména o strupovitost jabloní, strupovitost hrušní, skvrnitost listů peckovin, hnědnutí listů ořešáků, nejrůznější druhy . Postřikový fungicidní přípravek se systémovým účinkem proti moniliové spále meruněk , višní a plísni šedé u. STRUPOVITOST JABLONÍ A HRUŠNÍ. Postřik vybíráme s ohledem na odrůdu jabloně či hrušně. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP.


Na jaře po odkvětu pěkně nasazené plody začínají praskat a hnijí u stopek, zkáza pokračuje při dozrávání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky