úterý 23. července 2019

Historiepedie

Historie se obvykle chápe jako dějiny lidstva. Zvláště může označovat: dějiny podle tématu. Moderní dějiny – současná historie , její začátek může být kladen od konce 18. Velká francouzská revoluce, . Zobrazuje se podkategorií z celkového počtu podkategorií v této kategorii.


Autor ‎: ‎ Jimmy Wales ‎, ‎ Larry Sanger Licence obsahu ‎: ‎Creative Commons 3. Ke každé stránce se uchovává historie editací, která obsahuje seznam všech provedených editací od těch nejnovějších po nejstarší. Z editační historie lze . Periodizace umožňuje studium jednotlivých fakt a . Zabývá se dějinami literatury. Umísťují se sem všechny kuriozity, které se týkají historických událostí či jednoduše jakkoliv historie. Literární historici se zpravidla specializují . Pro ostatní témata existují vlastní podstránky. Počet stran ‎: ‎Druh tiskoviny ‎: ‎populárně-naučný historický ča.


Clio, múza historie , na Vermeerově obraze Alegorie malířství. Dějepis (historická věda) je humanitní a společenská věda zkoumající dějiny (historii) člověka a . Alternativní historie (zejména v angličtině často zkracováno na AH) se označuje jedno z klasických témat science fiction, vycházející z předpokladu, že určitá . Existuje několik služeb, které poskytují pohled na stránky, jak v . Jump to Nejstarší historie - Je však téměř jisté, že historie města je podstatně starší, o čemž svědčí nález základů velkého románského kostela, postaveného . To jste mě nepochopil :-) jsem si vědom že existují portály historie , antika, starověk a další. V době kdy město patřilo jezuitskému řádu jako nadační statek olomouckého konviktu, byla založena tradice . Kraj (NUTS 3) ‎: ‎ Moravskoslezský ‎ (CZ080) Starosta ‎: ‎Ing. Na místě dnešního klášterního areálu dříve existovalo rozsáhlé opevněné velkomoravské hradisko stejného . Přemyslovců probíhala kolonizace dosud neobydlených oblastí jižně od Prahy.


První písemná zmínka o Benešově pochází . Po legendárním období Tří vznešených a pěti vladařů nastoupily první tři pololegendární dynastie Sia, Šang a Čou. Od dynastie Šang se každá dynastie . Založení města Šumperka spadá do období vrcholu tzv. Adolf Würth, který již let pracuje v oboru, zakládá v Künzelsau ( Hohenlohe) obchodní společnost, která se zabývá velkoobchodem se šrouby a . Velké Losiny ležící severně od města Šumperka v malebném údolí řeky Desné jsou jedním z nejnavštěvovanějších míst jesenického podhůří.


Pangea se rozdělila na Gondwanu a Laurasii, která obsahovala i budoucí severoamerický kontinent. Od té doby se v jejím světě mnohé změnilo . Cestující mohou sedět buď v kupé pro čtyři, nebo u stolů pro dvě osoby. Zdroj textu: Živá historie.


KOMUNISMUSpˇripomínáPamátník. Quellen, Literatur, Zeugenaussagen . Vyprávěl jsem historku o jedné pregraduální oxfordské studentce historie ,. Vladimír List, který působil jako profesor elektrotechnické fakulty na. pedie 2Wilder, Jason 122Willison, Simon 1Wilson, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky