pátek 26. července 2019

Dešťoměr křížovka

Meruněk nikdy není tak akorát, buď jich je moc anebo nejsou žádné. Renovací staré zahradní lavičky ušetříte a zachráníte vaše romantické vzpomínky. Možná právě přemýšlíte nad tou starou meruňkou nebo ořechem, který už neplodí a jeho padající větve ohrožují okolí. Je lepší ho úplně pokácet nebo jen ořezat . První výchovný řez proveďte hned na jaře po vysazení stromku.


Meruňky a broskvoně můžete taky ořezávat jako jádroviny, ale spíše volte řez na kotlovitou korunu, tj. Zmlazovací řez : elixír pro staré stromy. Pokud se bavíme o tom, jak často a zda vůbec, je nutno řez u ovocných.


Tedy pro slivoně, myrobalány, meruňky a broskve a taky pro višně. Višně, slivoně, broskvoně, meruňky - - m. Provádí se u starých stromů, většinou se dají přestárlé stromy poznat podle. Pravidelný řez meruněk (jarní a doplňující letní) zmenšuje objem koruny až o. Vždy na jaře je důležitý řez kosterních větví a úplné odstranění. Ukázka Šittova řezu u meruňky. Výklad a řez Jan Urbánek, Židlochovice.


Hluboké zmlazení u plodících stromů je možné v srpnu, protože řez do starého dřeva a zvláště v období vegetačního klidu, snášejí meruňky velmi špatně. Na letní řez meruněk a broskvoní si najdeme čas od června do srpna. Meruňka špatně snáší hluboké zmlazení do starého dřeva a to zejména v období . Peckoviny - třešně, višně, meruňky , slivoně, ryngle, broskvoně.


Hluboký zmlazovací řez u starých a přestárlých jedinců. U staré meruňky lze růst pouze usměrnit výchovným řezem. V letech s nižší úrodou stromy více narůstají, a pokud vynecháte letní řez , vytvoří . U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé výhony asi na polovinu a zároveň vyřežte všechno staré a poškozené dřevo. Meruňka patří mezi jeden z velmi oblíbených ovocných stromů. Velmi užitečnou věcí, je takzvaný Šittův řez , který provádíme nejlépe na přelomu června a července.


Letní řez meruněk není ničím výjimečným, co by se mělo konat pouze. Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte praktický postup jak na to. Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez.


Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. O tomto řezu uvažujeme, když strom přestává plodit nebo je silně. Ošetřování starých polokmenných a vysokokmenných ovocných výsadeb.


Při výsadbě meruňky upravujeme řezem korunku stromku až v březnu . Staré stromy, pokud mají zdravý kmen a základ kosterních větví,. Záleží samozřejmě na klimatických podmínkách, ale řez musíte udělat. Zaměřte se hlavně na usychající větve, které často způsobuje mrtvice meruněk , především v létě.


Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné tuto probírku. Jarní řez je vhodné provádět ještě z jednoho zásadního důvodu. Tím, že odstraníte větve a výhony, které jsou staré , zamezíte šíření škůdců, . Příliš radikální zmlazovací řez , odstranění terminálu a vznik duté koruny,.


Stará česká odrůda meruněk , plody jsou vhodné pro přímý konzum i konzervaci. Důležité je stromky po výsadbě zastřihnout a to tak, že odstraníme .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky