pondělí 22. července 2019

Kdy stříhat mladou meruňku

Meruňka patří mezi jeden z velmi oblíbených ovocných stromů. Pokud chceme tedy stříhat mladý roční stromek, máme na mysli stromek starý přibližně rok, . Proč a kdy řezat stromky meruněk ? Kdy provést řez meruňky ? Tvorbu mladých letorostů delších než dvacet pět centimetrů podpoříme . Proč, jak a kdy meruňku stříhat. Meruňky by se měly stříhat v době květu, ale není pravidlem, že se meruňky.


Nejspíš lze proklestit starší stromy , ale mladé bych nechala růst a odstranila bych . Upřesnění informací - mohu teď v září prosvětlit koruny. Mohou se vylamovat divoké výhonky na jabloni? Jak a kdy prořezávat meruňky?


Meruňky někdy řez nesnesou a pěstitelé se mohou domnívat, že je lepší je neřezat vůbec. Ve skutečnosti je třeba řez správně načasovat, pak . Meruňky řežeme zásadně na jaře, nejlépe na počátku rašení. U mladých silně rostoucích meruněk v červnu zaštípneme letorosty, které . Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Poznámka: mám hodně dotazů jak provádět. Výklad a řez Jan Urbánek.


Zdeněk Kráčmar vysvětluje Daně Makrlíkové a divákům, kdy je správný čas na řez meruněk a jak ho provádět. Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte praktický postup jak na to. Přečtěte si další postupy, jak provést stříhání ovocných stromů.


Na videu můžete shlédnout, jak se provádí jarní střih u mladé meruňky : . Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr neklesá příliš pod nulu. Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní, broskvoní a meruněk. U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé.


První rok po výsadbě – řez meruňky provedeme v předjaří, před rašením pupenů. Jako základ koruny ponechte střední výhon a tři až čtyři . Meruňkám tvarujeme korunku řezem zpravidla jen 2–roky po výsadbě. Zahrada, nejsem příliš moudrý, jak ostříhat teď své dvě meruňky. Jste už ve fázi kdy by měla být korunka založena a podle Vašeho popisu je jen trochu. Meruňky totiž patří k dřevinám, které snáší hluboké zmlazení do starého dřeva velmi.


Jsou to mladí šikovní a pracovití lidé. Dříve byl běžně rozšířený názor, že meruňky snášejí řez velmi špatně. Koupili jste si mladý stromek s nízko zapěstovanou korunou, případně . Meruňka obecná (Prunus armeniaca, synonymum Armeniaca vulgaris) je. Majitel se domnívá, že mladé meruňky je zbytečné řezat, protože zatím dobře rostou a plodí.


Nebyl-li sad stříhán po několik let, bývá vhodné alespoň polovinu délky . Návod na pěstování meruněk , Zahradnictvi Spomyšl. Většina mladých stromků potřebuje v prvních letech života patřičnou oporu (některé po celý život). Meruňky patří k velmi oblíbenému peckovitému ovoci, a to nejenom díky.


Proto meruňky nemají terminál nebo musí být nakřivo. Vždy stříháme těsně u větve, aby špalíček nezahníval a řez jako už standardně zamažeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky