čtvrtek 27. června 2019

Zahradnictví olomouc a okolí

Calistephus chinensis - semena astry - gr. Podlehli jste kráse podzimních aster? Nejsou náročné na pěstování. Vyžadují však pravidelnou zálivku během celého . Společné pěstování jim prospívá – bylinky zeleninu chrání před škůdci a lákají včely a. Mezi nejoblíbenější patří vytrvalé astry , hvězdnice a rozchodníky. Typickými a veľmi obľúbenými jesennými kvetinami sú astry.


Medzi dominantné jesenné trvalky patria mohutné trsy astry novoanglickej (Aster novae-angliae) a. Letný rez trvaliek robíme pri pestovaní vysokých odrôd. Astra čínská je jednou z nejznámějších a nejrozšířenějších letniček. Do Evropy byla přivezena v 18.


Asie, do Čech se dostala z Francie. Podzimní astry – hvězdnice. Jen málo z nich se však hodí pro pěstování v klimatických podmínkách střední Evropy.


Jaké astry si pro pěstování vybrat? Když chceme pěstovat astry , musíme vědět, že mají několik poddruhů, které se značně liší svou velikostí i . Všechno, co v přírodním světě zrušil svůj čas. Dobře vědoma tohoto nepsaného zákona se snažíme spočítat předem, co a kdy zasadit, aby naše plodiny dorazil . Astry - pěstování semen, pěstování a péči o ně, odrůdy.


Astra (lat. Aster) - rod jednoletých a víceletých bylin z čeledi Asteraceae nebo Compositae, číslování . Když už ostatní květiny pomalu dokvétají, na záhonech až do prvních mrazů kvetou bohatstvím tvarů a barev astry čínské. Jak pěstovat astry čínské vysoké ze semen.


Pěstování podzimních květin aster vysokých ze semen. Astry jsou známé především jako podzimní trvalky s větvenými stonky. Problémem při pěstování podzimních Aster je padlí, proti kterému se doporučuje použít . Jedná se o astry křovité, které působí venkovským dojmem, ale.


Můžete je občas i přihnojit, jinak jsou zcela nenáročné na pěstování a poradí . Astra hvězdice (Aster novae) je oblíbená vytrvalá květina konce léta a začátku podzimu. Kvete v odstínech růžové, fialové, bílé, žluté, oranžové. Návod na pěstování astry ze semen: Výsev semen provádíme od března do dubna ve skleníku při teplotě -stupňů. Od května je možný také přímý výsev.


Astry čísnké patří mezi nejoblíbenější letničky, jejich pěstování není vůbec složité. Tato nízká astra dorůstá výšky jen cm. Jsou oblíbené pro své nádherné. Podle tvaru květů se astry dělí na pompónkokvěté, kopretinokvěté, jehlicovité, pivoňkokvěté a. Letní řez trvalek děláme při pěstování vysokých odrůd. Při správném pěstování nám budou na zahradě dělat . Jednoletá zahrada a celoroční astry patří mezi nejoblíbenější květiny v našich zahradách.


Jak správně růst astry ze semen, kdy zasadit sazenice, a je možné se. Období vybrané pěstitelům pro výsadbu astry , záleží na seznamu faktorů. Dnes mají pěstitelé květin široký výběr astry různých velikostí a tvarů.


Ale rozhodování o pěstování těchto květin, je třeba mít na paměti, že kvetou ne dříve než . Ideální pro pěstování je slunné nebo polostinné stanoviště s propustnou . Latinský název ‎: ‎Callistephus chinensis (L.) Ne. Mezi nimi září hvězdnice – podzimní astry. Nároky na pěstování aster.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky