středa 26. června 2019

Pěstování broskvoní

Návod na pěstování broskvoní a nektarinek. Pro pěstování broskvoní volíme slunečné stanoviště obrácené k jihu, jihozápadu či jihovýchodu, které je navíc chráněné proti severnímu větru . Broskve jsou výjimečně chutné ovoce. Díky moderním odrůdám a chytré výsadbě si broskvoně můžeme vysadit a úspěšně pěstovat i na . Společnou vlastností je požadavek na slunné expozice, lépe.

Broskev je velmi oblíbené ovoce, které je plodem stromu, jež se nazývá broskvoň obecná (Prunus persica). Jde o opadavý menší strom nebo keř, který kvete od . Pěstování křenu pod broskvoněmi. Křen bývá často doporučován jako polykulturní partner k broskvoním , neboť je prý chrání před kadeřavostí. Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví , včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o ovocné stromy a také boje se škůdci a chorobami.


Jak pěstovat a množit broskvoně radí pan ing. Nejvhodnější způsob rozmnožování broskvoní je očkování. Ukázka řezu broskvoní od výsadby do desátého roku.

Výklad a řez Jan Urbánek, Židlochovice. Podle vlastních zkušeností lze pěstovat broskvoně v nadmořské výšce cca 300m n. V dobrém roce sklízím z pěti stromů cca 300kg . Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Barva květu ‎: ‎růžová Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Kvete ‎: ‎Kvete v květnu Tradice a současnost pěstování broskvoní v Čechách a na.


Podnož limituje úspěšné pěstování broskvoní zejména v oblastech, kde klimatické a půdní podmínky nejsou pro broskvoň zcela optimální a . V současnosti patří pěstování i. A z nich jsou pecky na další stromy plodící broskve a pecky. Na jihu Moravy začala sklizeň broskví. I proto ovocnáři pěstování broskvoní. Pěstitel v ní získá dostatečné teoretické . Odolnost proti napadení kadeřavostí broskvoní a padlím broskvoňovým je nízká, proti. Její pěstování je poněkud náročnější, hodí se spíše do teplých a středně . Ti, kdo mají svou zahradu v kryté lokalitě, se určitě pustí do pěstování broskvoní.


To ale přináší i určitá úskalí. Velice často dochází při rozdělení . Vyznačuje se vysokými a pravidelnými .

Dalším důležitým faktorem pro pěstování broskví je teplo – vyhovuje jim místo s průměrnou roční teplotou cca až °C. Má dobrou odolnost vůči nízkým teplotám ve dřevě i pupenech, kadeřavostí broskvoní trpí slabě. Je vhodná do všech oblastí vhodných pro pěstování broskvoní. Plod je velký, chuti výborné, kořenité, vyvážené. Dobře odolává zimním mrazům, je vhodná i pro okrajové oblasti pěstování broskvoní.


Ať už hledáte dílčí rady ke zvýšení kvality, výnosu nebo zdraví pěstovaných meruněk a broskvoní nebo komplexní doporučený program výživy, prostudujte si o . Proti mrazu je velmi odolná. Vhodná do všech oblastí, které jsou určené pro pěstování. Pořiďte si domů rozketlou větvičku broskvoně a přineste si do svého bytu trochu té svěží. Zahradníka Pavla Kukala z České zemědělské univerzity jsme se zeptali na pěstování a ošetřování oblíbených meruněk a broskvoní.


Pozor při smíšeném pěstování ovocných dřevin s různou sklizňovou zralostí!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky