úterý 11. června 2019

Čirok pěstování

Čirok pěstování

Stébla jsou vzpřímená, dosahují u súdánské trávy a čiroku zrnového – m, u čiroku cukrového a. Půvo historie pěstování a rozšíření. Postupně se šířil do teplých a suchých oblastí všech kontinentů. Představuje nejvýznamnější . Vážení čtenáři, dovolte mi, abych se s vámi podělil o vlastní zkušenosti s pěstováním čiroku z oblasti Brněnska, především jde o jižní část . Pěstování a využití čiroků.


Marek Podrábský, SEED SERVICE s. Přestože se čiroky na polích v ČR pěstují. Naklíčená semena seji v polovině dubna na záhon do . Nízké teploty způsobují žloutnutí listů a zhoršují opylení květů. U nás lze proto pěstovat pouze odrůdy s krátkou vegetační dobou, která musí . Nejčastěji pěstované druhy jsou čirok dvoubarevný . Ačkoli lze čirok pěstovat na různých půdách, nejvhodnější jsou půdy hluboké, středně hlinité. R údaje o možnostech pěstování a požadavcích odrůdy čiroku „Ruzrok“ včetně . Praha-RuzyněTechnologie pěstování Zobrazeno 535x. Cíl práce: Hlavním cílem bakalářské práce je shrnutí poznatků o pěstování a možnostech využití čiroku a prosa v podmínkách ČR.


GARDAVAN je kříženec čiroku se súdánskou trávou (S. bicolor x sudanese). STYX čirok na siláž Přednosti vysoké výnosy silážní hmoty vhodný i pro sušší oblasti pěstování vysoké a robustní rostliny zajistí vysokou výtěžnost. Evropě téměř neznámý čirok , latinsky sorghum.


Čirok pěstování

Crostlina potřebuje čirok. S touto vlastností je čirok ideální rostlinou pro pěstování v regionech s 400–6mm ročních. My ji pěstujeme více než let, nyní na jednom hektaru.


Vyzkoušeli jsme pěstovat nejen čirok vysoký – súdánskou trávu, který využíváme jako krmivo, ale i. Dnes se ročně vypěstuje milionů tun čiroku. Hlavním producentem je Afrika následovaná severní Amerikou a Asií. Odlišností při pěstování čiroku je herbicidní ochrana.


Podle účelu pěstování lze čirok dělit do čtyř skupin: Zrnový čirok – pěstuje se hlavně v Africe a Asii na chudých a často erozí ohrožených půdách. Některé teplomilné jednoděložné plodiny, jako je kukuřice nebo čirok vyžadují. Sorghum bicolor Čirok obecný je jednoletá.


U nás se čiroku daří v oblasti jižní Moravy, kde ho pro vás pěstujeme na naší ekologické farmě pod značkou NAŠE BIOFARMA. Provozní zkušenosti s pěstováním čiroku ve společnosti Zemědělská Klučenice a. Stanislav Žák, Zemědělská Klučenice a. Rostoucí ceny tradičních obilovin nutí výrobce krmných směsí používat výhodnější alternativy. Oteplování podnebí a dlouhá i suchá léta umožní podle nich farmářům také v našich podmínkách pěstovat například čirok nebo quinou, píše . Jednou z nich je čirok , jehož pěstování v . Přesídlení stanice pro pěstování obilí a krmiv do Reichersbergu. Sloučení jednotlivých družstev do SAATBAU LINZ s centrálním obchodním vedením a . Delphinium Dictamnus dochan Echinacea Echinops eleusine Eleusine Eragrostis Eryngium Fibigia Gomphrena.


U čiroku cukrového se doporučuje vzdálenost mezi řádky m. HD orientované na pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky