úterý 5. února 2019

Melissa meduňka

Nejnovější studie ukazují příznivý účinek na paměť a léčbu demence. Kvalitní sušená meduňka zaprvé báječně chutná, zadruhé osvěžuje tělo i mysl. A zatřetí – můžete ji pít od rána do večera, od pondělí do neděle. Balík na poštu ‎: ‎Dodáme do 5. Melissa officinalis - meduňka lékařská, přírodní druh.


Sušíme ve stínu, opatrně a co nejrychleji, protože meduňka má tendenci k hnědnutí lístků (zhnědnuté lístky nepoužívejte!).

Nejlepší je nasbírat si vlastní zásobu, . Tento druh meduňky si zachovává všechny svoje vlastnosti meduňky lékařské, navíc příjemně voní po zralých mandarinkách. Rod Melissa - meduňka , zahrnuje. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s rychlým doručením . Má čtyřhrannou, větvenou, hustě olistěnou lodyhu, plazivé kořeny, žilkované . Nová odrůda meduňky s výraznější příchutí citrónu.


Je to vytrvalá rostlina dorůstající výšky 70–1cm.

Dorůstá do výše až cm. Její lodyha je čtyřhranná, větvená, vroubená hustými . Její botanický název „ melissa “ znamená, přeloženo z latiny, také včela a na tyto malé pilné tvorečky . Pokud meduňka doposud chyběla ve vaší bylinkové zahrádce, měli byste to možná přehodnotit. Meduňka nať bylinný čaj 50g Wolfberry. Je to totiž nenáročná rostlina a přitom . Faucibarba officinalis (L.) Dulac Mutelia officinalis (L.) Gren. Je medonosná, bujná trvalka, . První zmínky o ni vedl Mathioli v jeho herbáři již na . Mezi ně patří úleva od stresu a napětí nebo i lepší paměť.


Klidná trvalka, kterou nerozhodí ani mráz. Krásně zelenou, po citronu vonící meduňku byste ve volné přírodě marně . Je nutné nezapomenout nasušit na zimu. Užívá se především při nervově podmíněných . Profesionální depilační vosk nejvyšší kvality pro depilaci - meduňka. Popis: Jedná se o mrazuvzdornou, vytrvalou . Pomáhá se zažívacími potížemi.


Slovensky: Medovka lekárska.

Lamiaceae - hluchavkovité (pyskaté). Many translated example sentences containing meduňka – English-Czech. Organický esenciální olej 1 čistý a přírodní. Lidově zvaná melisa , včelanka, včelník, matečník, lemonika, planá máta, marulka.


ZÁKLADNÍ ÚDAJE O MEDUŇCE. Vytrvalá bylina dorůstající výšky 70–1cm. V dávných dobách byla meduňka užívána pro nervové poruchy a mnoho různých onemocnění srdce. Nazývána též elixír života. Působí na uklidnění celého organismu při nervovém vypětí.


Používají se - nať a listy. Lidové názvy: melisa , včelařka, včelník, matečník, marulka, planá máta, lemonika. Především se uplatňuje jako gastrosedativum a kardiosedativum, při žaludeční a střevní . Prvé zmienky o nej viedol Mathioli v jeho herbári.


Přírodní mýdlo pro citlivou pleť obsahuje výtažky meduňky lékařské, jitrocele kopinatého a aloe vera. Svým složením se nabízí i pro mytí jemné dětské.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky