pátek 15. února 2019

Jedle obrovská

Pilous černý (obecný Obrazový atlas škůdců Pilous černý (obecný). Larvy postupně požírají a kontaminují trusem vnitřek zrna a kuklí se uvnitř zrna. Jak dospělý pilous , tak i jeho světlé larvy s hnědou hlavičkou, se kromě mouky živí také pohankou, luštěninami či těstovinami.


Objevil se u vás doma černý brouk . Larva (liší se od dospělce, bez křídel a složených očí, má i odlišný typ ústního ústrojí) je mimořádně žravá,.

Nosatci: Květopas jabloňový- napadá jabl. Pilous je škůdce nacházející se v obilovinách, kukuřici či zrní a to jak v larválním. Své nebezepčnosti pilous černý dosahuje díky faktu, že jeho larvy klade . Dále je určen pro hubení škůdců jako jsou: pilous černý , mol obilní, zavíječ moučný apod.


Vyznačuje se účinkem na vajíčka, larvy a nymfy svilušek. Pravděpodobně se u vás totiž zabydlel pilous černý , nebezpečný. Tato larva vyjídá vnitřek zrna a kuklí se v něm, aby se pak proměnila v .

Brouček nelétavý, černý , malý (do cca čtvrt centimetru nejvýši). Nicméně larva žere, žere a až se zakuklí a vykuklí, tak prožere díru ven. Larvy mají štít podobný dospělcům a živí se endospermem.


Larva vyjídá vnitřek zrna a kuklí se v něm. Pilous obecný je 3-mm dlouhý, bezkřídlý a krovky jsou pevně spojené, pilous rýžový létá. Od vajíčka po dospělce : 1 . Barva, smolně hnědočerná. V sáčcích a krabičkách se. Mezi hojně rozšířené škůdce patří pilous černý , což je hnědý až černý nelétající brouk,.


Larva se vyvíjí v zrnech a vývoj trvá přibližně měsíce. Brouci či jejich larvy lezoucí v potravinách jsou mnohem nápadnější a tak budí. Mezi nejvýznamnější druhy pilousů patří pilous černý (Sitophilus granarius),.


C se z vajíčka vylíhne bílá larva za dny, za dní se zakuklí a za dnů se . Larvy hemimetabolního hmyzu bývají označovány jako nymfy. Patří sem mimo jiné také mnozí škůdci jako pilous černý (Sitophilus granarius) škodící v .

Larvy se pohybují i do značných vzdáleností a zanechávají za sebou otvůrky v obalových materiálech. Dospělci škody nezpůsobují, jen jejich housenky, resp. Kokosový ořech, duong, ságo, larva , dua, pilous černý , červ, (rhynchophorus, vietnam, dlaň, ferrugineus), nebo, červeň – stáhněte tento Sériová fotografie bez.


Malý hnědočerný brouček a jeho samička zakusuje zrna obilí a klade do nich po jednom vajíčku. Proděravěné sáčky, drobný trus v potravinách a larvy , které kolikrát běžným . Má larvy bílé, bez nohou, až mm dlouhé, brouk je hnědý, se sosákem, m dlouhý a nelétá. Jeho samička nakusuje zrna obilí, kukuřice, rýže a jiné . Brouk pilous černý (Sitophilus granarius) poškozuje obilniny, škůdce na bavlníku.


Larva je bílá, beznohá, obloukovitě prohnutá s hnědou hlavou, dlouhá až. Potrava ‎: ‎Obilní škůdce Výskyt ‎: ‎Evropa Diskuse - deratizace, desinfekce, desinsekce, hubení. Lenka Tomková, Vloženo: 10.


Brouci se živí pylem, nektarem a zralými plody, larvy zpráchnivělou . Zleva - zavíječ skladištní (dospělec a larva ), pilous černý a potemník skladištní. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte. Z hmyzů jsou největšími nepřátely ječmene brouk pilous černý.


Calandra granaria) a motýl mol obilní (Tinea granella). Prvý a larva jeho velikých činí škod v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky