pondělí 24. září 2018

Alko vizovice

Gentiana sino-ornata je hořec, který na zimu téměř zatahuje, byť často kvete ještě na . Pestré skalničky rozehrají v zahradě koncert barev. Květenství je nádherně červené, listy se na podzim zbarvují do červena. Kvete od března do dubna. Stínomilná trvalka kvetoucí od srpna do října má.


Zastřihněte v létě kvetoucí vřesy a vřesovce.

Phlox maculata je velmi časně kvetoucí , má více stonků v trsu, lesklé,. Mladé rostlinky můžete vysazovat i na podzim , ale je potřeba je důkladně . Výstava skalniček : K Faustovi vlétl podzim. Na kvetoucí „faustovu zahradu“, stejně tak na zahrady naše.


V dubnu a květnu, kdy kvete , vás potěší svými modrými nebo vínovými květy. Skalku zakládejte na podzim. Začátečníci budují suché zídky, kvetoucí zákoutí s kameny u cestiček,. Měli byste mít jasno v tom, do jaké velikosti budou skalničky v .

Mezi slunce milující trvalky patří kromě drobných rostlin a skalniček především . Po vysazení zasypte okolí rostlin kamennou drtí. Ochráníte tak listy před stykem s mokrou půdou, ale například i před slimáky a zabráníte . Vysejte macešky v létě, potěší vás na podzim i časně zjara. Jak je na podzim připravit, aby zdárně přežily zimu? Skalničky jsou výjimečné rostliny a potřebují odpovídající péči.


I ze zeleniny, která kvete až druhým rokem, můžeme získat semena. Trvalky kvetoucí na podzim. Pojďme si přiblížit sedmero vděčných skalniček , které vás potěší barevnými květy, a přitom nejsou na pěstování nijak náročné.


Dobre snásí sucho, ale upred- nostñuje nevysychavá mista. V létë se na lis- tech rnúze. Už na podzim bychom měli zvážit, zda odumřelé nadzemní části trvalek ostříháme,. Solidago), časněji kvetoucí zápleváky (Helenium) aj. Důležité je, aby na skalce kvetlo vždy několik druhů od jara až do podzimu.


Mezi skalničky (alpinky) patří nízké keře i jehličnany a půdopokryvné trvalky. Hořce mají řadu druhů, některé kvetou na jaře, jiné v létě či na podzim. Na podzim skalničky již nesázíme, protože by tyto mělkokořenící rostliny do zimy.


Oblíbená podzimní výstava pozdně kvetoucích skalniček , přehlídka zakrslých.

VIII-X, půda vlhčí s dostatkem humusu, slunce-. Drobná, tučnolistá skalnička , původem z Afriky. Kvalitní rostliny pro Vaše krásné záhony. Pokud je vepředu vysoká rostlina kvetoucí v létě, pak zadní, nejvyšší patro by měly tvořit trvalky kvetoucí na podzim.


Vedle denivky můžeme zasadit třeba . Nemusíme za nimi do Alp: skalky a skalničky. Vysazujeme ji na podzim a využíváme i jako podrost kvetoucích keřů. Zbarvení listů se postupně mění až do podzimu , kdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky