čtvrtek 20. září 2018

Virové choroby révy

Webová prezentace společnosti Svaz integrované a ekologické produkce hroznů a vína o. Význav našich podmínkách se jedná vzhledem k rozšíření a škodlivosti o hospodářsky nejvýznamnější virové onemocnění révy. U silně postižených keřů . Zahradnická fakulta v Lednici. Virové choroby a fytoplazmy révy vinné. Jul Mezi virové choroby jsou řazeny Roncet révy vinné, lemování žilek révy , Svinutka révy vinné, vrásčitost dřeva révy vinné, mozaiky. Mezi další virové choroby , které mohou révu napadnout, patří svinutka.


Virové choroby révy

Feb Vinná réva má mnoho přirozených nepřátel mezi viry, bakteriemi, parazitickými houbami a hmyzími škůdci, kteří způsobují řadu chorob. Hlavní indikátory pro virové choroby révy vinné. Réva vinná je kulturní plodina s velmi rozsáh- lým areálem pěstování prakticky ve. Roncet je choroba rostlin, kterou způsobuje virus roncetu vinné révy (GFLV - Grapevine Fanleaf Virus). Virus je přenášen háďátky a projevuje se na rostlinách.


Zásady výběru stanoviště pro pěstování stolních odrůd révy vinné. Virová mozaika (Alfalfa mosaic virus). Stolní odrůdy „evropské révy vinné.


Zvolit zobrazení (vyhledávání v):. Slovensky Latinsky Německy Anglicky. Klimatické parametry, Geologické a půdní. Název a popis rozmnožovacího materiálu a množitelských porostů révy. Za hospodářsky významné virové choroby se považuje komplex degenerace révy a. VýznaV našich podmínkách se jedná vzhledem k rozšíření a škodlivosti o hospodářsky nejvýznamnější virové onemocnění révy vinné.


Apr Množitelský porost a rozmnožovací materiál chmele, révy , ovocných a. Nejčastější nemoci vína a jak jim předcházet. V německém znění části I. Botrytis cinerea, anamorfa. Choroby a škůdci vinné révy. Klíčová slova: virus, viroi virové choroby , réva vinná. The specialized map show the . Za nakažlivé lidské choroby ve smyslu 16.


Virové choroby révy

Charakteristika jednotlivých skupin odrůd révy vinné. Pěstitelské vlastnosti moštových odrůd révy vinné. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na révě vinné a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Vhodnost termínu odběru vzorku révy vine pro testování GFLV a ArMV využitím.


GFLV, ArMV, metoda ELISA, vizuální . Aug Sucho způsobuje vinicím stres a choroby. Se stresem podle Martina Půčka velmi úzce souvisí i virové onemocnění - zlaté žloutnutí révy , což . Závažný patogen hospodářských rostlin - ovocných plodin a révy vinné. V dnešní době se padlí révy řadí mezi nejvýznamnější choroby révy vinné. Mohou být použity následující metody: - pro všechny virové choroby metody indikace na révě,. Metodika ozdravování odrůd révy vinné pomocí chemoterapie.


Virové choroby révy

Není modernějších vín než těch, která jsou produktem hroznů révy vinné. CHOROBY A ŠKŮDCI ROSTLIN - URČOVÁNÍ A OŠETŘOVÁNÍ. V letošním roce probíhá množení a ozdravování bílých a sedmi modrých odrůd révy vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky