úterý 17. července 2018

Odruda visni ama

Ujfehertoi Furtos a asi o týden dříve než odrůda Łutówka. Roste středně bujně až bujně. Plody jsou středně velké, kulaté, slupka je jemná, tmavočervená se. Třešeň (Cerasus avium), višeň (Cerasus vulgaris), mahalebka (Cerasus mahaleb ). Třešňový týden je přibližná doba uzrání plodů.


Jsou tedy velice vhodné pro pěstování takových stromů, jako je višeň , která . Višeň se zapěstuje podobně jako třešeň. Sestrou třešně je višeň , jež z ní vznikla kolem čtvrtého století našeho letopočtu. Pozdní, zraje koncem července. Velmi chutná, po vyzrání vhodná na přímý konzum, i zpracování na džemy, . Nejvíce pěstovaná samosprašná višeň , patří mezi pozdní odrůdy, zraje koncem července. Plody nepukají za deště, to je její velká výhoda.


Velmi pozdní samosprašná kyselka, s plody vynikající chuti pro přímý konzum a zpracování, střední až vysoká odolnost proti mrazu, vysoká odolnost. Zbarvení plodu je tmavě červené. Maďarsko, náhodný semenáč.


JFEHÉRTOI FÜRTÖS pozdní višeň - kyselka, podnož Mahalenka, čtvrtkmen, prostokořenná sazenice. Velmi kvalitní pozdní višeň – kyselka vhodná do . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Jedná se o starou odrůdu vhodnou pro ovocné sady a domácí zahrady. Intenzivně roste, má hustou.


Dužnina : měkká, jemná, rozplývavá, masově červená, . Tento produkt již není na skladě. Upozornění: poslední kus skladem! Růst zpočátku bujný, potom střední.


Plod je velký, dužnina měkká, jemná, rozplývavá, masově červená, . Dužnina: měkká, jemná, rozplývavá, masově červená, šťáva barví středně silně. Prunus cerasus ´Erdi Böterme´, višeň , sladká, P, višeň. Višně odrůdy Újfehértói Fürtós : Kyselka Újfehértói Fürtós. Podpník, mahalebka - silno rastúce podpníky. Angrešt červený, Karát, meruzalka . Vzrůst: zpočátku silný, později střední.


V České republice byly v posledních letech nejvíce vysazovány odrůdy ´Morela pozdní´, ´ Újfehértói fürtös ´, ´Morellenfeuer´, ´Fanal´ a ´Érdi . Vytváří vysoce kulovité až pyramidální středně husté . Samosprašná višeň , kyselka. Cena: ptáčnice šp 14- zk 16- čk 17- pk 17-. Hence it is ideally suited to growing sour cherry trees, which.


Gisela šp 18- zk 21- čk . Patří k pravidelně plodícím,úrodným odrůdám. Růst stromu je bujný,později střední .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky