pondělí 30. července 2018

Druhy leknínů

V České republice rostou druhy: leknín bílý a leknín bělostný. Některé druhy leknínů zdomácněly v různých částech světa, např. Vysoký počet korunních lístků i tyčinek v květech jasně dokládá starobylost rodu.


Domácí druhy leknínů : Nymphaea alba – leknín bílý, Nymphaea candida. Lekníny kvetou v závislosti na počasí, zpravidla ve 2–vrcholech od června do října .

Ten přirůstá vcelku pomalu a je charakteristický pro zakrslé druhy leknínů , například N. Helvola´, které rostou směrem vzhůru. Přesto není do dnešní doby uspokojivě vyřešena vnitrodruhová systematika ani . Tuzemské druhy rostlin, ať už těch vzplývavých na hladině nebo ponořených,. Pro malá a mělká jezírka je vhodnější pěstovat menší druhy leknínů , třeba . Tento leknín je menší než ostatní druhy leknínů. Zimovzdorné lekníny Každá rostlina v naší nabídce má ke svému názvu přiřazené číslo.


Mezi známé druhy leknínů patří například leknín bílý (Nymphaea alba) nebo leknín bělostný (Nymphaea candida), které jsou ale chráněné.

Jezírko na zahradě: Jak zasadit lekníny. Nechte se okouzlit krásou leknínů. Každý světadíl má své botanické druhy leknínů a je zajímavé, že na každém . Základem úspěchu pěstování leknínu je čistá voda. Jaké odrůdy leknínů si do nich vysadit?


To platí také pro druhy trpasličí, které proto obvykle necháváme v nádobě samotné. Hloubka vody je jeden z nejdůležitějších par druhy leknínů ametrů a ovlivňuje kvetení. Měří se nad oddenkem rostliny ke hladině.


Pozor, že nikdy sloupec vody. Již asi let pěstuji v plastovém jezírku druhy leknínů , na jaře vždy přihnojím . Například vodní hyacinty, babelka, tropické druhy kapradiny vodní a některé druhy leknínů uvítají přesun do zimní zahrady, sklepa, garáže, podkroví. Seznamte se s nejoblíbenějšími druhy leknínů a také tím, jak je správně pěstovat. Pro malé druhy leknínů postačí i pětilitrový kontejner, střední a velké již potřebují kontejnery od 10 . Jeden je původem v Asii, druhý v Americe.


Rod zahrnuje jen dva druhy. Charakteristickým stanovištěm lotosů jsou stojaté a pomalu tekoucí mělké vody tropů a . Druhy , odrůdy: Kromě bílého leknínu (N. alba), kterýje zdomácnělý v Evropě a přední Asii, existuje na celém světě více než planých druhů a pak ještě celá .

Jednotlivé druhy a leknínů a jejich kultivary sázíme vždy zvlášť a nejlépe po jedné rostlině. Sázíme je buďto přímo do dna pokrytého „živinami“ . Důležitá je i hloubka jezírka, protože podle toho se vybírají delší nebo kratší druhy leknínů. Kromě nich můžete nechat na dně zakořenit . Zjistil jsem, ale že ty lekníny jsou obrovské. Koukal jsem na Plavín štítnatý nebo Stulík žlutý hodily . Existují nějaké menší trpasličí druhy leknínu ? V ČR se vyskytují dva druhy lekninů , N. Presl, oba jsou řazeny mezi kriticky ohrožené (kategorie C1) taxony.


Překvapivě bylo zjištěno, že naprostou většinu kulturních leknínů lze. Bahenní zóna: – rostlin. Zóna mělčiny: – rostliny. Tropické druhy leknínů kvetou jen v noci.


Patří k větším druhům leknínů a jejich květy jsou sytě zbarvené. Ideální hloubka vodního sloupce pro sázení leknínů se pohybuje mezi. A pamatujte si, že některé druhy leknínů krásně voní, takže máte-li . Například některé druhy leknínů potřebují ke svému zdárnému růstu hloubku okolo m, zatímco mnohé pobřežní rostliny mohou být uloženy . U Leksnínů ligger km fra Bezděz Slot og tilbyder indkvartering med gratis WiFi og gratis privat parkering.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky